Είσαι ο βασιλιάς της ζωής σου ή το πιόνι

Written by on 01/04/2021

image_print

Κάποιες μέρες ξυπνάς με όρεξη, κάποιες άλλες λίγο πιο στραβά. Κανείς δεν είπε ότι όλες οι μέρες πρέπει να είναι στην ίδια συναισθηματική και εγκεφαλική βαθμίδα. Άλλο μέσα σου να παραμένεις ακέραιος, και άλλο να παίρνεις στα σοβαρά τον κάθε ρόλο που παίζεις.

Έχουμε γεμίσει τις ζωές μας με ευθύνες, για να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι μετράμε, ότι κάτι κάνουμε, και δεν περνάνε χωρίς λόγο οι μέρες. Μολονότι τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε για ποιον εργαζόμαστε, για άλλους ή για εμάς. Αυτό κυρίως οφείλεται στην λάθος μετάφραση της βασιλικής ζωής, που στο κυνήγι της, καταλήγουμε να είμαστε πιόνια.

Η διαφορά ενός πραγματικού βασιλιά με εκείνου που ονειρεύεται ότι μια μέρα θα αποκτήσει έστω και ένα χρυσό πόμολο για το  τσαντίρι του, είναι το μέσα τους. Ο πραγματικός βασιλιάς αντιλαμβάνεται ότι πρώτα μέσα του πρέπει να έχει πάρει την απόφαση τι θέλει να είναι στην ζωή του, αν θα παίρνει ο ίδιος αποφάσεις για την ζωή του ή κάποιος άλλος. Αν θα σκύψει το κεφάλι ή αν θα υπερασπιστεί την γνώμη του. Αν θα είναι ο ίδιος που θα κρίνει τις πράξεις του ή κάποιος άλλος. Βασιλική ζωή δεν σημαίνει και δεν ξεκινάει από την υλιστική υπόσταση των πραγμάτων, αλλά από το εσωτερικό μας, γιατί η αντανάκλαση των σκέψεων μας γίνεται η πραγματικότητα μας.  

Δεν μπορείς να δηλώνεις βασιλιάς, αλλά ταυτόχρονα να εξαρτάσαι από άλλους. Κρεμάμε στους λαιμούς μας βάρη και κουβέντες αλλωνών και κάνουμε δική μας ευθύνη τις ζωές των άλλων. Έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν παράδεισο που τόσο λαχταρούμε, αντιθέτως κυλάμε με φόρα προς την άββυσο της κολάσεως.   

Έχοντας τα χαλινάρια της ζωής σου, ασχέτως αν είσαι σωστός ή δίκαιος με τον εαυτός σου, από την στιγμή που εσύ ορίζεις τα όρια σου, δεν μπορείς να είσαι το πιόνι της ζωής σου, και ούτε κανενός. Η βασιλεία του θεού σε αυτήν την ζωή δεν αφορά τον πλανήτη καθεαυτό, ούτε την μάζα, άλλα τον καθένα ξεχωριστά πως συμπεριφέρεται στον εαυτό του. Γιατί μιας και σέβεσαι την δική σου ζωή, επακόλουθο και αυτονόητο να σεβαστείς οτιδήποτε γύρο σου.

Όλοι είμαστε εκ γενετής βασιλιάδες της ζωή μας, με αυτό το πλεονέκτημα γεννιόμαστε. Προφανώς όμως κάπου στην πορεία μας φαίνεται πιο εύκολο να παραδοθούμε, και να ζήσουμε σαν πιόνια, απατώμενοι ότι έτσι η ζωή θα έχει λιγότερες ευθύνες και δυσκολίες, από ότι ένας βασιλιάς. Τα θέλουμε όλα χωρίς όμως εμείς να κουνήσουμε δαχτυλάκι.

Ακόμη και στην τωρινή κατάσταση που βρισκόμαστε παγκοσμίως, ρίχνουμε ευθύνες στους κυβερνήτες των κρατών, ενώ οι πραγματικοί ένοχοι είμαστε εμείς. Αυτοί διάλεξαν τι θέλουν να είναι, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, γιατί καταλαβαίνουν ότι η ζωή τους είναι δική τους ευθύνη, το παράδοξο σε όλη την κατάσταση είναι, ότι αυτοί επίσης κατάλαβαν ότι εμείς είμαστε και με το παραπάνω πρόθυμοι να φορτωθούμε τα δικά τους λάθη. Οπότε γιατί να μην ζουν αυτοί βασιλικά, όταν ξέρουν ότι αυτοί μπορούν να κάνουν την αρχή και κάποιος άλλος να τελειώσει την δουλειά για εκείνους.

Αν δεν δώσουμε εμείς αξία στην ζωή μας, κάποιος άλλος θα την εκμεταλλευτεί για την δική του επίτευξη των δικών του στόχων, και εμείς πάντα θα είμαστε τα πιόνια και όχι ο βασιλιάς.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Good Life

08:00 10:00

 Current show

Good Life

08:00 10:00