Σας έχουν χαρακτηρίσει ποτέ bitch ; Είστε από τις γυναίκες που αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των ανδρών ;Δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα με το ίδιο σας το φύλο;Τότε αυτό το άρθρο απευθύνεται αποκλειστικά σε σας ! Όντας παθούσα , έχω έρθει πολλές φορές στη  θέση σας. Αμέτρητες οι φορές ,που η αυτοπεποίθηση και ο “ αέρας” που διαθέτουμε εμποδίζει τους ανθρώπους από το να μας προσεγγίσουν. Και έπειτα , έρχεται το βασικό ερώτημα : είμαστε διατεθειμένες να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα στερεότυπα της κοινωνίας ή αποδεχόμαστε τον δύσκολο χαρακτήρα που διαθέτουμε;

Αρχικά, ο όρος bitch αποδίδεται στην νεοελληνική γλώσσα με την λέξη σκύλα. Βέβαια, δεν εννοούμε το θηλυκό κουτάβι , αλλά χρησιμοποιείται μεταφορικά για να χαρακτηρίσουμε μια γυναίκα χωρίς συναισθήματα , σκληρή και ατσαλάκωτη. Και τι κάνει μια γυναίκα να υιοθετεί αυτήν την στάση απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο; Μια τραυματική εμπειρία, που έλαβε χώρα στο παρελθόν , είναι, συνήθως, η βασική αιτία που δημιουργείται αυτή η “σνομπ” συμπεριφορά. Ένας άνδρας που την πλήγωσε , μια αποτυχημένη σχέση , γάμος , ακόμα και φιλία μπορούν να οδηγήσουν στο προαναφερθέν αποτέλεσμα.Σημείωση: δεν είναι απαραίτητα κακό να σε χαρακτηρίζουν έτσι. Εκτός από το είδος των συναισθηματικών ανθρώπων (προσωπικά, δεν θα με έβαζαν ποτέ σε αυτήν την κατηγορία), υπάρχουν και άτομα , τα οποία δεν δείχνουν έκδηλα όσα νιώθουν και όταν δέχονται ισχυρή πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο τους για να εκδηλωθούν , αυτόματα “κλείνονται στο καβούκι τους”.

Στον αντίποδα , η bitch γυναίκα τείνει να γίνει μια μαζική τάση στην κοινωνία του σήμερα. Χωρίς να γίνεται αντιληπτή η πραγματική στάση μιας τέτοιας γυναίκας,παρατηρούμε μιας άκρως επιθετική και αγενή συμπεριφορά. Και τι ακριβώς πετυχαίνουν οι γυναίκες με αυτό ; Την αποδοκιμασία των άλλων ανθρώπων προφανώς.Θεωρούν ότι η αγένεια και η καυχησιολογία κερδίζουν το άτομο και φαίνονται στα μάτια του απλησίαστες. Η πραγματική σκύλα δεν είναι επιθετική και προσβλητική. Σκοπός της δεν συνιστά η απαξίωση και η υποτίμηση του ατόμου που έχει απέναντι του. Οι γυναίκες αυτές, απεναντίας, κατορθώνουν να διαπρέπουν στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα , μακριά από συναισθηματικές δεσμεύσεις και … τέτοιους είδους πανηγύρια!

Διαβάστε ακόμη:  Τα 6 φάουλ των γυναικών στο κρεβάτι

Χιλιάδες τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει στο μουσικό προσκήνιο που εξυμνούν αυτό το πρότυπο γυναίκας . Από την βασίλισσα της ποπ ,Μαντόνα, με το επιτυχημένο hit “Bitch i’m Madonna” , το περίφημο “Ain’t that Bitch” των Aerosmith , μέχρι το “ Independent Woman” των Destiny’s Child, διαφαίνεται ολοκάθαρα ο δυναμισμός και το θάρρος που εμπνέει η προσωπικότητα αυτή. Άλλωστε σε ποιον δεν θα άρεζε μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, σίγουρη για τον εαυτό της , με όνειρα και σχέδια να κατακτήσει τον κόσμο ; Φυσικά τέτοιου είδους γυναίκες δεν αποφεύγουν τους έρωτες και τους άντρες . Προτιμούν περισσότερο , να αντιμετωπίζουν την σφαίρα των συναισθημάτων ,ως μια πρόκληση που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν εμπειρία , την οποία θα αξιοποιήσουν αργότερα στην ζωή τους. Άλλες αποφασίζουν να αφοσιωθούν στην καριέρα και στην πραγματοποίηση του ονείρου τους. Ο τύπος bitch διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα , ανάλογα και το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι με αυτές τις γυναίκες δύσκολα τα βγάζεις πέρα…

Για αυτό την επόμενη φορά που κάποιος θα σας αποκαλέσει έτσι , χαμογελάστε περήφανα ! Είναι ίσως το μεγαλύτερο σας όπλο….

Αριάδνη Εμμανουλίδου