Είναι δίκαιη η ζωή;

Written by on 23/11/2020

image_print

Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται! Πώς να το κάνουμε, ισχύει πως δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ακόμα και να καταφέρεις να έχεις αυτά που ονειρεύοσουν, σίγουρα κάτι δεν το έχεις, πάντα υπάρχουν οι παράπλευρες απώλειες.

Αγωνιζόμαστε για ένα σωρό υλικά πράγματα , βυθιζόμαστε μέσα σε όλο αυτόν τον πλούτο , για να είμαστε εμείς καλά , για να έχουμε αυτά που δεν είχαν οι γονείς μας. Για να δώσουμε κάτι καλύτερο εμείς στα παιδιά μας και ξεχνάμε το πιο σημαντικό . Πως για να τα κάνουμε όλα αυτά , κάτι θα αφήσουμε σε δευτέρη μοίρα , η στην χειρότερη θα αφήσουμε να χαθεί εντελώς κάτι που σίγουρα θα είναι πιο σημαντικό.

Και αποδεικνύεται ακόμα και με μαθηματική ακρίβεια , πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή . Παίρνεις κάτι , δίνεις κάτι. Αυτός που θα σου δώσει απλόχερα βοήθεια συναισθηματική ή με πράξεις , έχει ήδη δώσει ένα κομμάτι του εαυτού του. Βέβαια , εδώ ο ίδιος παίρνει την χαρά της δικιάς σου χαράς .

Ο πλούσιος , που όλα τα καλά έχει και όλα τα μπορεί , τις περισσότερες φορές , αν όχι όλες , είναι φτωχός στα συναισθήματα. Είτε γιατί ο ίδιος ποτέ του δεν έμαθε να αγαπάει , είτε γιατί δεν αγαπήθηκε πραγματικά . Και φυσικά υπάρχει γύρο του πολύς κόσμος εφήμερος .

Ο φτωχός σε χρήματα , στερέιται εκ των πραγμάτων , πολλά υλικά αγαθά και αγωνίζεται για την κάθε ημέρα του , μα με αυτή την κατάσταση έμαθε να εκτιμάει τα λίγα και να δίνει σημασία στα άυλα …όπως τον ήλιο που τον ζεσταίνει, στον αέρα που αναπνέει, σε μια ζεστή αγκαλιά . Σε ανθρώπους που του δίνουν απλόχερα αγάπη , ουσιαστική.

Σε άλλες περιπτώσεις και καταστάσεις μέσα στη ζωή είναι και ο τομέας επαγγελματικών . Πόσες φορές είδαμε ανθρώπους φιλόδοξους , να θέλουν να ανέβουν ιεραρχικά ! Πόσοι απο αυτούς κατάφεραν αυτό που ήθελαν αλλά το τίμημα τους είναι να βρίσκονται μόνοι , χωρίς πραγματικά κάποιον δικό τους έμπιστο να χαρούν την θέση του, την επιτυχία του!

Γι΄αυτο , λοιπόν σου λέω, πως όλα είναι μία ζυγαριά. Όταν αυτή η ζυγαριά βαραίνει , η άλλη πλεύρα είναι ανύπαρκτή . Η ούσια είναι στην ισορροπία ! Συναισθηματική και υλική , πάντα να είσαι καλά τόσο ώστε να μπορείς να χαρείς ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή , και αυτή θα βρεί τον τρόπο να στο ανταπόδωσει. Αργά ή γρήγορα , θα το κάνει! Γιατί όλοι μας , και αυτό μη το ξεχάσεις ποτέ , παίρνουμε αυτό που μας αξίζει πραγματικά!

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59