Είναι αυτές οι μικρές ανεπάντεχες κινήσεις σεβασμού, εκτίμησης, αγάπης, που μας γεμίζουν μαγεία!!!

Written by on 30/11/2020

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλα είναι τελείως διαφορετικά, σε σύγκριση με ότι έχουμε βιώσει ως τώρα, σε αντίστοιχη περίοδο στο παρελθόν. Τέτοιες μέρες μετρούσαμε, με την διαφήμιση του Jumbo, τις μέρες πριν να έρθουν οι γιορτές. Οι βιτρίνες ήταν στολισμένες και όλοι ήμασταν σε γιορτινή διάθεση. Τώρα διανύουμε το δεύτερο lockdown και το δεύτερο κύμα πανδημίας. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας. Ό καθένας βιώνει στην δική διαφορετική καθημερινότητα, στην νέα πραγματικότητα. Ευχή όλων να έχουμε υγεία φέτος, να μην χάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και σύντομα να περάσει αυτό.

Κάπου χαμένη στις σκέψεις μου και στη προσπάθεια μου να ξεφύγω και να οργανώσω την ¨lockdown Κυριακή”, χτύπησε το τηλέφωνο μου. Μου εξήγησαν ότι έχουν να μου παραδώσουν ένα δέμα. Μέσα σε μια ώρα χτύπησε η πόρτα και έμεινα άφωνη! Μια τεράστια σακούλα με κόκκινες κορδέλες…ένα δώρο για εμένα! Μέσα σε μια γυάλα τρία κόκκινα τριαντάφυλλα, τα δικά μου τριαντάφυλλα. Με παρομοίωσα με τον μικρό πρίγκηπα και το τριαντάφυλλο του. Βρίσκομαι στο δικό μου πλανήτη , είναι τα δικά μου τριαντάφυλλα, η δική μου συντροφιά στην ρουτίνα μου. Πόσο μοναδικό και πολύτιμο μοιάζει το δώρο μου! Με κατέκλυσαν συναισθήματα χαράς, ευτυχίας τόσο που ήθελα να πηδήξω, να τρέξω να το πω σε όλους. Θυμήθηκα τότε που ήμουν μικρούλα και ο Άγιος Βασίλης μου έφερνε το δωράκι μου. Έψαξα να βρω την κάρτα η οποία έγραφε ” Καλημέρα Μαρία μου! Όμορφα και ζεστά Χριστούγεννα να έχουμε. Φιλάκια πολλά!!” Πόσο χρωματιστά, κατακόκκινα θα γίνουν φέτος τα Χριστούγεννα μου και όλη η περίοδος πριν να έρθουν.

Αναλογίστηκα τις γιορτές και τις ώρες που περνούσα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα στο παρελθόν και πόσο δεδομένα τα θεωρούσα όλα , σε σημείο να πάψω να τα εκτιμώ.

Πόσες δόσεις ευτυχίας μπορούν να σου δώσουν τέτοιες απλές ανεπάντεχες κινήσεις, να ενισχύσουν την ψυχική σου ευημερία. Αυτές οι μικρές ανεπάντεχες κινήσεις σεβασμού, εκτίμησης, αγάπης, είναι που σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, έστω και εάν είναι μακριά σου. Έστω και εάν δεν μπορείς να τους συναντήσεις λόγω lockdown. Έστω και εάν δεν μπορείς να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου με μια αγκαλιά και ένα φιλί.

Αυτές οι μικρές στιγμές είναι να μας θυμίσουν τον στόχο μας, να ξεπεράσουμε τις κακουχίες που βιώνουμε. Να μας θυμίσουν πόσο η παρουσία των δικών μας ανθρώπων ομορφαίνει την καθημερινότητα μας, πόσο τα μικρά πράγματα και οι μικρές κινήσεις, έχουν την μεγαλύτερη αξία, διότι δεν είναι υλική, γι’ αυτό και είναι ανεξάντλητη.

Μου θύμισε λοιπόν ότι έχω υγεία μου ακόμη και οι άνθρωποι γύρω μου. Ότι μπορώ ακόμη να χαίρομαι, να γελάω και να ελπίζω σε κάτι θετικό. Μου θύμισε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις και να αποδέχεσαι. Επίσης μου θύμισε ότι δεν είμαι μόνη. Υπάρχουν άνθρωποι αυτήν την περίοδο, μόνο με την σκέψη τους, μου κάνουν παρέα, μου συμπαραστέκονται και με εκτιμούν.

Είναι περίοδος που όλοι μας βαλλόμαστε και είναι λογικό να υπάρχουν στιγμές που χάνεται η αυτοπεποίθηση, η πίστη και η ελπίδα. Εκεί ακριβώς δεν χρειάζεται μια μεγάλη και ακριβή πράξη να δείξουμε σε έναν δικό μας, ότι τον αγαπάμε. Αρκούν οι μικρές, καθημερινές κινήσεις που δείχνουν ότι τον σκεφτόμαστε. Απλές χειρονομίες, χωρίς υπερβολές, ένα λουλούδι, μια σοκολατένια χριστουγεννιάτικη φιγούρα, μια γλυκιά κουβέντα, μια κλήση στο κινητό. Να μας θυμίσει ότι όλοι έχουμε ανάγκη να βάλλουμε λίγη μαγεία στην καθημερινότητα μας, μέσα από απλές κινήσεις αγάπης και στοργής.

Ας το προσπαθήσουμε…και ας αλλάξουμε την καθημερινότητα των άλλων και την δική μας!!!

Μαρία Ζαμπίδου


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59