Δραστηριότητες εντός σπιτιού

Written by on 02/01/2021

Οι σταδιακώς επιταχυνόμενοι ρυθμοί ζωής συμβάλουν στην αφιέρωση περισσότερου χρόνου εκτός σπιτιού για ποικίλους λόγους, είτε αυτό αφορά υποχρεώσεις, είτε απλώς κοινωνικές διασυνδέσεις με το φιλικό, μα και ευρύτερο περιβάλλον. Μολαταύτα, λησμονείται το γεγονός ότι αστείρευτες είναι -εξίσου- και οι επιλογές των δραστηριοτήτων εντός του σπιτιού.

Με την παρακολούθηση ταινιών και σειρών διευρύνεται το γνωστικό και γλωσσικό επίπεδο, αφού αυτό θεωρείται μια μορφή ψυχαγωγίας. Την στιγμή εκείνη λησμονείται ο πραγματικός χρόνος και επικρατεί η αφοσίωση στη δράση και πλοκή του εκάστοτε έργου. Η συζήτηση που ακολουθεί, οι προβληματισμοί που γεννώνται, οι αντιδράσεις στα ερεθίσματα των όσων λαμβάνουν χώρα εγκολπώνονται στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ατόμου, καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των όσων θεατών παρακολουθούν.

Μια άλλη επιλογή αποτελεί και το βιβλίο, ιδανικό, ιδίως, για τους λάτρεις της ανάγνωσης. Δεν προσφέρει μόνο την συντροφιά του, όπως είθισται, αλλά, επίσης, συμβάλει στην πλήρη πνευματική απώλεια με τον παροντικό χρόνο και στην μεταπήδηση στα δρώμενα και την εποχή που περιγράφει γλαφυρά. Επιπρόσθετα, αναπτύσσει το πνευματικό πεδίο, διότι τοποθετεί τον αναγνώστη σε μια θέση κατά την οποία «γεννά» την φαντασία του με το να αναζητά και να εφευρίσκει πρόσκαιρες απαντήσεις ως προς το πώς θα εξελιχθεί η πλοκή. Επηρεάζει, όμως, και το λεξιλογικό επίπεδο λόγω της επαφής με αμέτρητες λέξεις, φράσεις και νοήματα. Ίσως, τελικά, να είναι από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους χαλάρωσης, που παράλληλα, όμως, συγκαταλέγεται στις ύψιστες μορφές ψυχαγωγίας και επένδυσης του ελεύθερου χρόνου.

Μαγειρική, τέχνη ή όχι; Και μόνο η απόπειρα για τη δημιουργία εκ του μηδενός ενός πιάτου, εξάπτεται η συνδυαστική ικανότητα και η φαντασία. Πλέον, στο διαδίκτυο επικρατεί μεγάλη ποικιλία με παραλλαγές συνταγών για οποιουδήποτε είδους φαγητού και γλυκού. Με τον αυτοσχεδιασμό και την προσθαφαίρεση υλικών προσωπικής προτίμησης, ανοίγουν άγνωστα γευστικά μονοπάτια ικανά να ερεθίσουν τους γευστικούς κάλυκες, θετικά ή μη. Αδιαμφισβήτητα, όμως, οι συνδυασμοί που θα προκύψουν θα είναι πρωτότυποι και μοναδικοί.

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα -και ίσως αρκετά παρεξηγημένη- είναι η τακτοποίηση, αφού με τις ατέρμονες ώρες εκτός σπιτιού, ο χρόνος εντός του δεν επαρκεί για την επανατοποθέτηση των όσων αντικειμένων έχουν χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, με την αποτελεσματική οργάνωση αποθηκευτικών χώρων, δωματίων και γενικότερα πραγμάτων, θα έχει εξασφαλιστεί τόσο η καλύτερη διαρρύθμιση του χώρου, όσο και η διακόσμηση. Και, φυσικά, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει κάθε καλεσμένο και επισκέπτη.

Κλείνοντας, δεν θα δύνανται να παραληφθούν τα επιτραπέζια παιχνίδια. Επιτραπέζια γνώσεων, μνήμης, ισορροπίας, ταχύτητας, στρατηγικής, με ζάρια, πάζλ, χαρτιά, κάρτες, ταμπλό και πιόνια εύκολα αποκτιόνται από αντίστοιχα μαγαζιά παιχνιδιών. Όλοι -ανεξαρτήτου ηλικίας- τα απολαμβάνουν και τα επιλέγουν, ιδίως, αν βρίσκονται σε μεγάλες παρέες συμμετεχόντων παικτών, που θα υπάρχει περισσότερη δράση και συναγωνισμός μεταξύ τους. Τα επιτραπέζια είναι μια ιδανική ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό κοινό χρόνο τα άτομα, τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι.

Αικατερίνη Συμφέρη
Θεολόγος-Εκπαιδευτικός-Προπτυχιακή Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistNow On Air

No(w) On Air

16:00 18:00


Now On Air

No(w) On Air

16:00 18:00