Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ για τον θρύλο των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι (vid)

Written by on 14/06/2020

Το νέο ντοκιμαντέρ του ESPN, “Be Water”, αφορά την πολυτάραχη ζωή του θρύλου των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι, και σύμφωνα με τους κριτικούς είναι ένα “must-watch” για τους φαν του Λι, ο οποίος συνεχίζει ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά τον θάνατο του, να είναι ένας από τους πιο θρυλικούς αστέρες των πολεμικών τεχνών που μας χάρισε ποτέ η μεγάλη οθόνη, και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του 20ού αιώνα.

Το “Be Water”, το οποίο προβλήθηκε χθες από το ESPN, σκηνοθετήθηκε από τον Bao Nguyen και πήρε το όνομα του από ένα ρητό του Λι, σύμφωνα με το οποίο: “Πρέπει να γίνεις άμορφος, χωρίς σχήμα, σαν το νερό. Όταν ρίχνεις νερό σε ένα φλιτζάνι,γίνεται φλιτζάνι. Όταν ρίχνεις νερό σε ένα μπουκάλι, γίνεται μπουκάλι. Όταν ρίχνεις νερό σε μια τσαγιέρα, γίνεται τσαγιέρα. Το νερό μπορεί να ρέει, μπορεί και να συνθλίψει. Γίνε σαν το νερό φίλε μου.”

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει την ζωή του Μπρους Λι και ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια του, όπου ήταν αστέρας στο Χονγκ Κονγκ, και στη συνέχεια μας μεταφέρει στην μετακόμιση του στις ΗΠΑ το 1959 και την είσοδο του στο Χόλιγουντ, όπου κατάφερε μετά από δυσκολίες να γίνει μια από τις κεντρικότερες φιγούρες των ταινιών πολεμικών τεχνών.

Η ζωή του Λι ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας και επαναλαμβάνεται στο “Be Water”, το οποίο διαθέτει απίστευτα αρχειακά βίντεο, με τον Nguyen να δείχνει πόσο σημαντική φιγούρα ήταν ο Λι, ειδικά τώρα που υπάρχει μια κρίσιμη στιγμή στην αμερικανική ιστορία.

Το ντοκιμαντέρ διερευνά επίσης τον ρατσισμό που υπέμεινε ο Λι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 32 ετών το 1973, προσπαθώντας να αναλάβει ηγετικούς ρόλους στην βιομηχανία του Χόλιγουντ. Ένας κριτικός έγραψε ότι “αναμφίβολα το ταλέντο και το χάρισμα του Λι θα έπρεπε να του είχαν κερδίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Χόλιγουντ, ωστόσο η βιομηχανία του θεάματος περιθωριοποιούσε τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος.”

Σίγουρα αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς, και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι είναι πολύ καλύτερο από το υπερεκτιμημένο “The Last Dance” για τον Μαικλ Τζόρνταν.

Δείτε το trailer παρακάτω:

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistNow On Air

Group Therapy

16:00 18:00


Now On Air

Group Therapy

16:00 18:00