Γυναικεία φύση : Ποιος καθορίζει τι είναι όμορφο;

Written by on 03/01/2021

image_print

Πάντα ονειρευόσουν να έχεις το τέλειο κορμί . Το τέλειο πρόσωπο. Γωνίες , μάτια πράσινα αμυγδαλωτά, ζουμερά καλοσχηματισμένα και σαρκώδη χείλη. Αχ και τι δεν θα έδινες για να ήσουν σαν τα τοπ μόντελ της Victoria Secret ; Τα βλέπεις και λες πάγο τρώνε και μένουν τόσο αδύνατες; Πόσο ονειρική σου φαίνεται η ζωή μιας τέτοιας κοπέλας; Δεν θα ήθελες να έχεις την ίδια απήχηση που έχει εκείνη ; Να τραβάς τα βλέμματα , να καθηλώσεις τα πλήθη. Να φοράς με άνεση εκείνο το στενό τζιν χωρίς να σε νοιάζει αν φαίνεται η κοιλιά σου ή το στήθος σου με εκείνη την διαφανή μπλούζα. Πόσο υπέροχη θεωρείς πως είναι η ζωή της αντικειμενικά όμορφης κοπέλας; Τέλος πάντων , τι θεωρείται όμορφο και την τοποθετείς σε αυτήν την κατηγορία;  Σου την φέραμε λοιπόν και είναι έτοιμη να σου αποκαλύψει την δική της άποψη !

Τι είναι αυτό που σε κάνει όμορφη ;

Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουν μια ομορφιά που πηγάζει από μέσα τους. Εδώ δεν συγκρίνουμε κιλά , ύψος και μέση. Ο κάθε άνθρωπος , με τον δικό του τρόπο κατέχει μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα που προβάλλει μια όμορφη εικόνα. Προσωπικά , ποτέ δεν ήρθα σε σύγκριση με κανέναν και όταν γίνεται αυτό από άλλο άτομο νιώθω πάντα αμήχανα. Δεν βρίσκω τελειότητα στο σώμα μου , ούτε στο πρόσωπο μου για να με θεωρήσω κάποιο είδωλο ομορφιάς. Το τι λένε οι άνθρωποι δεν με ενδιέφερε ποτέ. 

Πως αισθάνεσαι με τα πολλά κοπλιμέντα που σου κάνουν οι άντρες ;

Αμήχανα , όπως κάθε γυναίκα. Κάποιες φορές ανταποδίδω , όταν γνωρίζω πως απέναντί μου έχω έναν άνθρωπο που τα λόγια του είναι γεμάτα αλήθεια και τρυφερότητα , με συναίσθημα , δίχως υπερβολές και ανασφάλεια. Τις περισσότερες φορές , το “ πέσιμο” των γυπών του ίνσταγκραμ στην πραγματική ζωή είναι τουλάχιστον για γέλια. Νομίζουν ότι οι αναλογίες μου , που χαρακτηρίζουν ως τέλειες , με εμποδίζουν από το να διαθέτω νοητικά όπλα , όπως μυαλό , επιχειρηματικότητα , γνώσεις , εμπειρία. Αρκετοί ενστερνίζονται την άποψη ότι τα μοντέλα , είναι μόνο για πασαρέλες και μόλις ανοίξουν το στόμα τους πετάνε χαζές απόψεις. Την ιδεολογία αυτή ασπάζονται και για την κοινή γυναίκα , όταν πλησιάζει προς το τέλειο το οποίο ορίζουν οι ίδιοι. Ξεφύγαμε μάλλον από το θέμα της ερώτησης   (γελάει). Ένα κομπλιμέντο είναι μια ευχάριστη ηθική πράξη που μπορεί να σου τονώσει αμέσως το ηθικό. Κάθε γυναίκα αισθάνεσαι όμορφα όταν το ακούει. Αρκεί να εμπεριέχει σεβασμό και αλήθεια, χωρίς ψεύτικες δηλώσεις μόνο και μόνο για να την πλησιάσεις.

Θεωρείς πως ο κόσμος είναι πιο δίκαιος , όταν διαθέτει κάποιος αυτήν την εμφάνιση;

Ο κόσμος δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ δίκαιος. Πρέπει να παλέψεις για να επιβιώσεις και τα όπλα που διαθέτεις , θα πρέπει να είναι οι γνώσεις , η οξυδέρκεια και το ήθος που οφείλεις να προβάλλεις. Κανένας άνθρωπος δεν πέτυχε σε όλους τους τομείς εστιάζοντας αποκλειστικά στην εμφάνιση του. Μπορεί να γίνεις ένα ακριβοπληρωμένο μοντέλο , με αναλογίες που κάθε γυναίκα εύχεται να είχε, να βρεις έναν σύντροφο που θα μαγευτεί από σένα , να πραγματοποιήσεις διάφορα που έχεις κατά νου. Όμως , τίποτα δεν κρατάει πολύ. Ο σύντροφος θα χρειαστεί και μια δυναμική προσωπικότητα για να εκτιμήσει , όχι μόνο ένα σώμα, η καριέρα τελειώνει , γερνάει εν τέλει ο άνθρωπος. Και τι θα έχεις να θυμάσαι μετά; Πως ο κόσμος ήταν δίκαιος όσο εσύ ήσουν νέος ; Και τώρα τι , ξαφνικά άλλαξε και βλέπεις με τους οφθαλμούς του την αδικία ; Σίγουρα , κάποια επαγγέλματα , από την φύση τους απαιτούν κάποιες δεξιότητες. Όμως δεν υφίσταται εδώ θέμα δίκαιου και αδικίας…

Πως νιώθεις που αρκετές γυναίκες γύρω μας σε θαυμάζουν; Ποια είναι η άποψη σου για τα συναισθήματα ζήλιας που εκφράζουν μερικές;

Όπως προανέφερα, η άποψη των άλλων μου σε μεγάλο ποσοστό αδιάφορη. Αγαπώ τον εαυτό μου και προτείνω σε όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν τον δικό τους. Φυσικά , αν κάποια από τον περίγυρο μου εκφράσει θετική γνώμη για την εικόνα μου , αυτομάτως χαμογελάω. Η ζεστή κουβέντα είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Ωστόσο , νιώθω πολλές άβολα , όταν το επίπεδο ξεπερνάει τον απλό θαυμασμό του όμορφου, με αμήχανες λέξεις προσπαθώ να αλλάξω θέμα. Δεν είναι ό,τι πιο καλό να ακούς γυναίκες να λένε αχ μακάρι να είχα την μέση σου , θα κάνω διατροφή μου φαίνεται. Κορίτσια μου , πρέπει να αλλάζουμε για τον εαυτό μας , επειδή εμείς το επιλέξαμε , όχι επειδή είδαμε ένα όμορφο κορίτσι στον δρόμο και αισθανθήκαμε άσχημα καθώς το τζιν δεν κουμπώνει. Τα κιλά είναι απλά ένας αριθμός και δεν πρέπει να τον θαυμάζουμε , πόσο μάλλον να του δίνουμε αξία. Νομίζεις πως εγώ δεν έχω ανασφάλειες ; Όσο για την ζήλια , εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Η ύπαρξη της ζήλιας, σε μια οποιαδήποτε σχέση δημιουργεί από μόνη της τοξικότητα. Στις γυναικείες φιλίες , ειδικά το πράγμα παίρνει άλλες στροφές. Γιατί τόση κακία ; Έχω χάσει φίλες εξαιτίας αυτού του πράγματος. Όταν δεν έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου , βρίσκεις συνεχώς εμπόδια και ξεσπάς στον άλλον. Δεν μπορούν να δουν καθαρά, πως επειδή κάποια γυναίκα τραβάει την προσοχή , δεν σημαίνει πως είναι άσχημες. Γύρω στα 18 τα περισσότερα κορίτσια βγαίνουν από αυτήν την φάση και συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για σαχλαμάρες. Σε άλλες παίρνει περισσότερο καιρό. Μερικές δεν θα αλλάξουν ποτέ. Μην θεωρείς πως το να είσαι όμορφη και να έχεις αυτοπεποίθηση , σου στρώνει μια υπέροχη ζωή. Από την ζήλια τους , πολλές φορές , οι γυναίκες λένε πράγματα για να σε πληγώσουν. Και το καταφέρνουν.

Σε θέμα προσέγγισης , σε ενοχλεί να ξέρεις πως σε πλησιάζουν για την εξωτερική σου εμφάνιση;

Πολύ. Υπερβολικά πολύ . Θα έλεγα πως είναι το χειρότερο μου , κάτι που δεν θα μπορέσω ποτέ να αποβάλλω. Πολλές γυναίκες θεωρούν πως είναι τέλειο να σε προσεγγίζουν για τα ψηλά σου πόδια , για την λεπτή μέση ή για τα πράσινα σου μάτια. Νομίζουν ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι αυτό που πρέπει να τραβάει τον άλλον. Βαρετό , αδιάφορο, δίχως ουσία. Να σου πω ένα παράδειγμα. Στα 15 , σαν έφηβη και εγώ , νόμιζα πως το να σε προσεγγίζει κάποιος με κριτήριο την εμφάνιση , είναι όμορφο απόλυτο , φυσιολογικό. Με άρεσε σαν κοριτσάκι , να κάνω τρελούς συνδυασμούς που αναδείκνυαν το σώμα μου . Αυτό φυσικά προκαλούσε τον θαυμασμό των αγοριών και την ζήλια των κοριτσιών. Χωρίς φυσικά ποτέ να υποτιμήσω κάποια , όλες ήταν το ίδιο όμορφες για μένα. Μέρες ατέλειωτες , η μάνα μου προσπαθούσε να μου δείξει και την αντίθετη πλευρά. Πως ο άνθρωπος σου πρέπει να σε αγαπήσει για τον εσωτερικό σου κόσμο. Πως αυτόν πρέπει να δείχνεις για να κερδίζεις κάποιον , όχι λιγότερο ή περισσότερο ύφασμα. Και μετά από φλερτ, κλάμα , χωρισμούς και περνώντας τα χρόνια , κατάλαβα πως είχε δίκιο. Εκ τούτου , βαρέθηκα και βαριέμαι μέχρι σήμερα να με προσεγγίζουν για το σώμα μου. Δεν αντιλέγω πως η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις. Αλλά η προσωπικότητα , ο χαρακτήρας μένουν και αποτελούν τα μεγαλύτερα μας όπλα. Αναζητώ εκείνον που θα σχολιάσει , πχ τις γνώσεις μου ή την αγάπη προς τον χορό , παρά αυτόν που θα μείνει σε ατάκες του τύπου πόσο όμορφο σώμα έχεις. Μετά από κάποια φάση , καταντάει κουραστικό. Χτίστε προσωπικότητα, διορθώστε τα ψεγάδια σας , γίνετε καλύτεροι άνθρωποι . Ο βελτιωμένος άνθρωπος, είναι ο πιο όμορφος άνθρωπος.

Ένα μήνυμα προς τα κορίτσια που διαβάζουν το περιοδικό;

Γυναίκες μου , πλάσματα σταλμένα από τον Δημιουργό , φτιαγμένες με όλη του την τέχνη. Μην σκάτε . Καμιά μας δεν είναι παραπάνω όμορφη από την άλλη . Μην αγχώνεστε που φάγατε λίγη μερίδα παραπάνω, που πήρατε 1 κιλό τις γιορτές. Μην αναλώνεστε σε σχόλια τύπου : Είμαι κοντή , έχω περιττά κιλά, καφέ μάτια , ή και μικρό στήθος. Αγαπήστε τον εαυτό σας , το σώμα σας και την προσωπικότητα σας. Αυτά αντιπροσωπεύουν απλά νούμερα και γονίδια. Τίποτα παραπάνω. Ποιος καθορίζει τέλος πάντων , τι είναι όμορφο και τι όχι. Οι άνδρες ; Ας γελάσω καλύτερα….Ξεχάστε δίαιτες επειδή αγχώνεστε μήπως δεν αρέσετε στους αγαπημένους, ασκήσεις ύψους και ψηλοτάκουνα όλη μέρα. Τέλος στο bodyshaming, ναι στην διαφορετικότητα !

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00