Γιατί μόνο τα Χριστούγεννα θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι;

Written by on 17/12/2020

image_print

Tα χριστουγεννα όλοι ξαφνικα γινομαστε ανθρωποι. Κανουμε φιλανθρωπίες, σταματάμε και δίνουμε χρήματα σε εναν άστεγο που τον βλέπουμε κάθε μέρα αλλά σήμερα αποφασίσαμε να του δώσουμε κάτι λόγω ημερών.
Είναι πολύ ευχάριστο που τα Χριστούγεννα δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και την φιλεσπλαχνία μας. Το ερώτημα είναι γιατί μόνο τα Χριστούγεννα? Ο άστεγος δεν πεινάει μόνο τα Χριστούγεννα, τα παιδιά στα ιδρύματα δεν χρειάζονται παιχνίδια μόνο τα Χριστουγεννα. Όσο καλό και να κάνουμε τα Χριστούγεννα, η φτώχια συνεχίζει να υπάρχει. Αν ειχαμε την ιδια φιλευσπλαχνία όλο τον χρόνο ο κόσμος μας θα ήταν αλλιώς.
Όπως και να έχει κοντεύουν Χριστούγεννα. Ας αρχίσουμε σήμερα, τώρα να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας αλλά ας κάνουμε και εναν απολογισμό πόσο βοηθήσαμε τον υπόλοιπο χρόνο. Άλλωστε αυτο ειναι το κριτήριο του Αϊ-Βασίλη……

Πίστεψε στην μαγε’ια των Χριστουγέννων και αναλογίσου οπως τα παιδάκια τα βάζουμε να σκεφτούν αν ήτανε καλά παιδάκια όλο τον χρόνο.

Άλλωστε παντα όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην κρύβουμε όμως και την ανθρωπιά μας. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοι συνάνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια σου και τώρα και παντα. Χρόνια πολλά…

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show