Γαλάζιες σημαίες 2020: 2η θέση για την Ελλάδα

Written by on 22/05/2020

Χθες η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» από το 1992, δημοσίευσε την εκτενή λίστα με τις βραβευμένες ακτές,μαρίνες καθώς και τα βραβευμένα ταξιδιωτικά σκάφη για το 2020. Η Ελλάδα κατέκτησε για φέτος την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες παγκοσμίως. Με πρωτιά της Χαλκιδικής σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων(94 «Γαλάζιες Σημαίες») η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Λίγα λόγια για τις «Γαλάζιες Σημαίες»:

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το Ιδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), που εδρεύει στη Δανία και απαρτίζεται από 73 χώρες-μέλη. Από το 1987 απονέμεται η «Γαλάζια Σημαία» σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Ειδικότερα,τα κριτήρια είναι 33 για τις ακτές, 38 για τις μαρίνες. Αυτά είναι σχτικά με την καθαριότητα, την οργάνωση, πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και συνάμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

  Από το 2017 άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος και για τα τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά κυρίως εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους.

Δείτε την λίστα (PDF) με τις «Γαλάζιες Σημαίες 2020»:


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Echo Jam Session

16:00 17:59