Ατομικά υγρά κέικ με σοκολάτα και κανέλα
Written by CityVibes on 04/01/2020
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΪΚ
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα χτυπημένα αβγά με τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε τσέρκια διαμέτρου 8-9 εκ. και ύψους 8 εκ. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο κάτω και γύρω από κάθε τσέρκι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν πάτο. Στη συνέχεια, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει 2 εκ. στο εσωτερικό από κάθε τσέρκι. Γεμίζουμε με το μείγμα έως 1 εκ. κάτω από το ύψος του τσερκιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τα κέικ πάνω σε μία σίτα και γλασάρουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα gianduja σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσέχουμε να μην σηκώσουμε το ραβδομπλέντερ έξω από το μείγμα κατά την ομογενοποίηση, προκειμένου να πετύχουμε μία λεία υφή.
ΥΛΙΚΑ |
---|
Υλικά για τα κέικ 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη 1300 γρ. ζάχαρη καστανή 3 βιολογικά αβγά ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ 125 γρ. βούτυρο LURPAK 20 γρ. κονιάκ 125 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας VALRHONA 1 κ.γ. κανέλλα αλουμινόχαρτο SANITAS αντικολλητικό χαρτί SANITAS Υλικά για το γλάσο 400 γρ. σοκολάτα Gianduja VALRHONA 320 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ΑRLA |