Έχει βαρεθεί τα τοστ και τα κουλούρια; Λογικό! Ακόμα και εσείς έχετε βαρεθεί να δίνετε κάθε μέρα στο παιδί σας το ίδιο κολατσιό για το σχολείο. Μήπως έχει έρθει η ώρα για μια νόστιμη αλλαγή;

Παρακάτω σας έχουμε μια σούπερ λαχταριστή συνταγή, για να ετοιμάσετε στο παιδί σας ένα φανταστικό αλμυρό κέικ που μπορεί να παίρνει μαζί στο σχολείο ή και εσείς στη δουλειά. Είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο!

Υλικά:
50 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. γαλοπούλα
150 γρ.  έμενταλ
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
2 πατάτες μικρές κομμένες σε μπαστουνάκια
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση 

Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τo ζαμπόν, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη σε μπαστουνάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Διαβάστε ακόμη:  Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι & κρασί!

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για 40 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.

Πηγή