Αλήθεια και ψέματα

Written by on 20/09/2020

image_print

Σε έναν κόσμο που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο σκληρός , απάνθρωπος και μοναχικός , σε έναν κόσμο που καταρρέει διαρκώς , είμαστε εμείς που πρέπει να δημιουργηθούμε, δημιουργήσουμε και στηρίξουμε την ζωή μας και να αφήσουμε και το κάτι δικό μας για τα επόμενα χρόνια . Πόσο εύκολο είναι άραγε ; Σε ποια πρέπει και μη να είμαστε σωστο ; Ποια θέλω και μη να είμαστε πιστοί; Και οι πράξεις μας , τι επιπτώσεις έχει στον διπλανό μας ;

Έρχομαι λοιπόν για ακόμα μια φορά , να αναρωτηθώ και να σας κάνω να αναρωτηθείτε!
Πόσο αληθινοί είμαστε και πόσο ψεύτες ; Μην πάει ο νους σας στο κακό , δε θέλω να θίξω ανθρώπους και καταστάσεις . Θέλω να πω , πως από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας , οι πράξεις μας είναι ο καθρέφτης μας.
Πόσες λοιπόν φορές χρειάστηκε να πούμε ψέματα πρώτα στον εαυτό μας για κάτι που πράξαμε και κοινωνικά δεν ήταν αποδεκτό;

Η κοινωνία μας , εν έτη 2020 , εξακολουθεί να έχει ταμπού και στερεότυπα που οδηγούν τους νέους σε ενα μοντέλο ζωής καταπιεσμένης .
Οπότε , λες ψέματα , για να μην βιώσεις άσχημα συναισθήματα . Συναισθήματα που κάποια στιγμή τα ένιωσες και δε σου άρεσαν και είπες μέσα βαθιά σου πως ” πότε ξανά” .
Λέμε ψέματα για να γίνουμε αποδεκτοί από ομάδες ανθρώπων ώστε να επιφεληθούμε. Κέρδος, ηθική ικανοποίηση . Και όλα αυτά γίνονται μια αλυσίδα από ψεύτικες στιγμές , στιγμές που δεν ήταν ποτέ δικές σου .
Έτσι λοιπόν φτάνεις να χάνεσαι σε μια παράνοια του ίδιου σου εαυτού , και να μην μπορείς πια να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι. Εκεί λοιπόν, μπαίνουν στη ζωή μας οι ψυχολόγοι.
Στρατιώτες της ψυχής , προσπαθούν να σου ανοίξουν πόρτες του μυαλού και τής καρδιάς για να δεις το ποιος πραγματικά είσαι.

Μα πόσο εύκολα θα ήταν όλα , αν ήμασταν αληθινοί με τους εαυτούς μας ; Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να είμαστε αληθινοί στη συνέχεια με τους ανθρώπους μας !
Να μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια τον άλλον και να τα λέει όλα .
Όταν είσαι αληθινός , είσαι και καθαρός στη ψυχή . Κοιμάσαι και κανένας δαίμονας δε μπαίνει στα όνειρα σου. Και οι τύψεις , απλά δεν υπάρχουν για σένα .

Αλήθεια λοιπόν , ή ψέματα ; Εσύ τι διαλέγεις ; Μια καθαρή ψυχή ή μια ψυχή στραμμένη στο σκοτάδι , αιώνια φυλακισμένη από τους δαίμονες σου;


image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00