Έρευνα δείχνει πως τα παιδιά δίνουν φαγητό σε άλλους ακόμη και πεινασμένα

Written by on 25/08/2020

image_print

Έρευνα δείχνει πως τα παιδιά δίνουν φαγητό σε άλλους ακόμη και πεινασμένα

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως τα μωρά διακρίνονται έντονα από αλτρουισμό, δεδομένου ότι είναι πρόθυμα να μοιραστούν το φαγητό τους με έναν πεινασμένο άγνωστο, ακόμη κι όταν είναι και τα ίδια πολύ πεινασμένα.

Το Ινστιτούτο Μάθησης και Νοητικών Επιστημών του πανεπιστημίου University of Washington διεξήγαγε μια έρευνα σε 100 βρέφη 19 μηνών και ανακάλυψε ότι τα μωρά επέδειξαν αλτρουιστική συμπεριφορά, που φέρεται να συνδέεται στις πρώιμες κοινωνικές εμπειρίες τους.«Πιστεύουμε ότι ο αλτρουισμός είναι άξιος έρευνας καθώς αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές ανθρώπινες ιδιότητες. Πρόκειται για ένα σημαντικό ηθικό πυλώνα της κοινωνίας. Εμείς οι ενήλικες βοηθούμε τους άλλους όταν τους βλέπουμε σε ανάγκη και το κάνουμε ακόμη και όταν αυτό συνεπάγεται προσωπικό κόστος. Οπότε ελέγξαμε τις ρίζες αυτής της συμπεριφοράς στα βρέφη» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, Ροντόλφο Κορτές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες προσποιήθηκαν ότι τους πέφτει κάποιο φρούτο μπροστά στα πόδια των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα και δεν ήταν σε θέση να το ξαναπιάσουν, δείχνοντας ότι εκλιπαρούν για να το ξαναπάρουν.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα επέστρεψαν τα φρούτα.

Στη συνέχεια οι ερευνητές δοκίμασαν το ίδιο πείραμα λίγο πριν την ώρα του φαγητού των βρεφών. «Τα παιδιά στο δεύτερο μέρος της έρευνας κοίταγαν με λαχτάρα τα φρούτα και μετά τα επέστρεφαν» αναφέρει ο Άντριου Μέλτζοφ, συνδιευθυντής του Ινστιτούτου I-LABS.

Οι ερευνητές, επίσης, διαπίστωσαν ότι παιδιά με αδέρφια ή συγκεκριμένους πολιτιστικούς περίγυρους ήταν ακόμη πιο πιθανόν να είναι δοτικά.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59