Το Casa Cacao, που σημαίνει το «σπίτι με σοκολατάκια», είναι ένα ανατρεπτικό boutique ξενοδοχείο στη Χιρόνα της Ισπανίας.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο πέντε ορόφων στο κέντρο της Χιρόνα και διαθέτει 15 πολυτελείς κλίνες. Στο ισόγειο βρίσκεται και ένα εργαστήριο σοκολάτας, στο οποίο μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα πάντα γύρω από τη σοκολάτα!

Το concept του «bean-to-bar» όπως ονομάζεται διαθέτει έξι προϊόντα σοκολάτας με βάση το γάλα (τρία με αγελαδινό γάλα, δύο με πρόβειο γάλα και ένα με κατσικίσιο γάλα) και δύο ειδικά προϊόντα σοκολάτας – ένα φτιαγμένο από κόκκους κακάο με ουίσκι Macallan Double Cask και ένα άλλο με μανταρίνι και γλυκόριζα. Ο ιδιοκτήτης Τζόρντι Ρόκα δήλωσε στο CNBC: «Εισάγουμε κακάο απευθείας από αγρότες και κοινότητες έξι διαφορετικών προελεύσεων». Ορισμένες από αυτές τις κοινότητες είναι οι ιθαγενείς Awajún στο Περού, η κοινότητα Arhuaco στην Κολομβία και η διάσημη φάρμα Hacienda Cacao Caribe στη Βενεζουέλα.

Διαβάστε ακόμη:  Θάσος: ο απόλυτος φετινός προορισμός

Πηγή