Άνδρας – Γυναίκα , άνισσος ή όχι ο αγώνας;

Written by on 29/10/2020

image_print

Άνδρας – γυναίκα , γυναίκα – άνδρας ! Άβυσσος!!!
Μια σχέση ολέθρια, μαζί δεν κάνουνε και χώρια δε μπορούνε.

Αυτή τη φορά , θα στεναχωρήσω λίγο το δυνατό φύλο ! Αν καθίσουμε λίγο και το σκεφτούμε από που ξεκινάνε όλα λίγο πολύ θα δούμε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.
Όπως και να το κάνουμε , όλα ξεκινάνε από τη γυναίκα και εκεί καταλήγουν.

Ο άντρας θα τεκνοποιήσει , η γυναίκα έρχεται να κανει την δύσκολη δουλειά της κύησης , γέννησης , και στη συνέχεια να θρέψει , φροντίσει .
Αυτό κάποτε θεωρούνταν υποχρεώσει της γυναίκας , η μοναδική της δουλειά. Αντιμετωπιζόταν σαν το εργαλείο δημιουργίας ανθρώπου .Και ίσως να είναι έτσι , αλλά αν το δεις από άλλη οπτική γωνία , της γυναίκας της δόθηκε το θαύμα της δημιουργίας ανθρώπου μέσα στο σώμα της , και η ευθύνη που γίνεται αυτόματα ανάγκη και ύπαρξη ζωής .
Εντάξει , δεν θέλω να μειώσω την ανάγκη του άντρα να συνδράμει σε όλο αυτό . Πάντα στον κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις .

Στη χώρα μας ακόμα το δουλεύουμε , και είμαστε θα έλεγα , σε καλή πρόοδο αντιμετωπίσεις της γυναίκας , συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα .
Σε μερικά μέρη της Ευρώπη βέβαια , η ανατροφή του αγοριού που εξελίσσεται σε άνδρας , έχει φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σεβασμού πλέον στο θεωρητικά αδύναμο φύλο , την γυναίκα.
Η ανατροφή τους ξεκινάει , συνεχίζεται και καταλήγει , στο να σέβονται το θαύμα – εργαλείο , που τους φέρνει έναν απόγονο στη ζωή, γιατί ξέρουν πως χωρίς αυτό οι ίδιοι συνέχεια δεν θα έχουν .

Βέβαια , δεν έχουμε φτάσει στην πληρότητα αυτής της αποστολής παγκοσμίως . Έχει δουλειά ακόμα , για το λόγο πως όλα θέλουν το χρόνο τους .
Θέλει χρόνο να αποδεχτείς κάτι που σε βασανίζει .Οπότε, θέλει χρόνο να αποδεχτείς κάτι που για αιώνες αμέτρητους σε είχε σε ένα βάθρο πρωτιάς και δύναμης , ξαφνικά να συνειδητοποιήσεις πως αν δεν ήταν το θεωρητικά αδύναμο φύλο δεν θα είχες γεννηθεί , μεγαλώσει . Δεν θα είχες γίνει το δυνατό φύλο που δουλεύει και φέρνει το ψωμί στο σπίτι , δεν θα είχες κάνει αμέτρητες επιτυχίες γιατί κάποια από πίσω στηρίζει και “σκούπιζε ”  ότι άφηνες στο πέρασμα σου.

Προς Θεού ,δε θέλω να μειώσω το ανδρικό φύλο . Μια ωθήσει του σεβασμού του προς τη γυναίκα , θέλω να κάνω . Γιατί στον κόσμο αυτό που ζούμε και όσο τα χρόνια γίνονται περίεργα εύκολα, εύκολα και εμείς ξεχνάμε , θυμώνουμε , αγριεύουμε μπροστά στην αλήθεια .
Μα και στο τέλος του ταξιδιού που λέγεται ζωή , ποιος είναι αυτός που θα περιποιηθεί το σώμα για το ταξίδι χωρίς επιστροφή ; Ποιος είναι αυτός που θα κρατήσει την μνήμη ;
Από την αρχαία ιστορία , στη θρησκεία , από πολιτισμό σε πολιτισμό , όλα γύρω της γυρίζουν .

Όχι ισότητα δεν υπάρχει μεταξύ των φύλων , θεωρώ. Πάντα θα ανταγωνίζονται τι κάνει καλύτερα ο ένας από τον άλλον. Πάντα θα υπάρχουν τα κατάλοιπα των παλιών εποχών που το “αδύναμο” φύλο υποδουλώνεται στην δύναμη, τα μπράτσα , την βαριά φωνή και την ψυχρή τετράγωνη σκέψη του άλλου φύλου .
Μέχρις ότου αυτές οι γενιές τελειώσουν το ταξίδι τους και πάρουν θέση οι νέες γενιές , που θα φέρουν σε ισορροπία τα πράγματα.

Θα κλείσω , αφήνοντας μια τροφή για σκέψη στη γυναίκα , λέγοντας πως μιας και είναι το θαύμα – εργαλείο , είναι κι αυτή που έχει την ευθύνη να μεγαλώσει σωστά , υγιή, με σεβασμό και ταπεινότητα το θεωρητικά δυνατό φύλο ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα πραγματικού δυνατού φύλου.

Κύκλος είναι όλα . Και ο κύκλος κλείνει εκεί που ξεκινάει .

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Beyond This World

23:00 24:00

 Current show

Beyond This World

23:00 24:00