O Nathan John Feuerstein γνωστός με τα αρχικά του ονόματος του ως NF, είναι ένας Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Έχει κυκλοφορήσει δύο EP, I’m Free (2012), και ένα self-titled EP το 2014 . Ο NF κυκλοφόρησε πέντε στούντιο άλμπουμ: Moments (2010) , Mansion (2015), Therapy Session (2016), Perception (2017) και The Search (2019). Τα άλμπουμ του έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν: το Gospel Music Association Dove Award για το Rap / Hip Hop άλμπουμ της χρονιάς, δύο ντεμπούτο άλμπουμ του βρέθηκαν στο Νο. 1 στα charts του Billboard 200 και ένα single το ” Let You Down ” πιστοποιήθηκε με triple-platinum στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο επίσης έφτασε στα διεθνή chart .
Αλλά ακόμη και με όλη την επιτυχία του, ο NF παραμένει άγνωστος ως επί το πλείστον.
Προσωπικά μου αρέσει το ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιος είμαι . Νομίζω ότι μερικές φορές ίσως είμαι το αουτσάιντερ, ή απλά ένας καλλιτέχνης που παραβλέπεται, και είμαι καλά με αυτό. Απλά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Οι φανς μου το λατρεύουν, έτσι είναι τα πράγματα. “,λέει ο νεαρός ράπερ.

Η μουσική του NF μιλά πιο δυνατά στους νέους που νιώθουν πως δεν μπορούν να ακουστούν. Κάθε τραγούδι του κρύβει μια ιστορία, ένα συναίσθημα έναν προβληματισμό προσφέροντας μια φωνή σαν μια μορφή καταφυγίου στα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες.
«Είχα ψυχολογικές διαταραχές . Αμφισβητούσα τη ζωή μου. Αμφισβητούσα τα πάντα ». Υπήρχε μια περίοδος που τα θέματα που τον βασάνιζαν ήταν τόσο βαθιά που έπρεπε να αναζητήσει την βοήθεια ενός ειδικού. Διαγνώστηκε με OCD, δηλαδή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η μουσική του βοηθά τους άλλους και αυτό του δίνει την ευκαιρία να εκτοξεύσει τις απογοητεύσεις του. Ήταν για αυτόν το καλύτερο φάρμακο. Αυτό που τον βοήθησε περισσότερο.


Ο NF μοιράστηκε κάποιες συμβουλές για όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για να συνεχίσουν την καριέρα των ονείρων τους.
«Κρατήστε τη δουλειά σας ενώ προσπαθείτε να το κάνετε», συμβουλεύει, υπενθυμίζοντας μια στιγμή που εγκατέλειψε τη δουλειά του για να κάνει μουσική με πλήρη απασχόληση. «Προσπάθησα να κάνω μουσική για ένα χρόνο, με πλήρες ωράριο, αλλά βασικά ήταν σαν να έχω κατάστημα χωρίς προϊόν. Ανησυχούσα τόσο πολύ κάθε μήνα με την πληρωμή ενός λογαριασμού γιατί ήξερα πως αυτό που έκανα δεν ήταν κάτι σταθερό »
«Όταν υπέγραψα τη δισκογραφική μου δουλειά, δούλευα ακόμα για έξι μήνες στη δουλειά μου επειδή δεν ήθελα να έρθω ξανά στην ίδια θέση. Δεν θα ήθελα να μην μπορώ να πληρώσω κάποιον για να ηχογραφήσει τη μουσική μου. Αυτό ήταν πάντα το μεγαλύτερο εργαλείο στο μάρκετινγκ μου, ήμουν ανεξάρτητος “.


Ο ράπερ ήταν πάντα κοντά με την εκκλησιά. Ο ίδιος είναι χριστιανός. Πάντα είχε έναν ισχυρό δεσμό με τον Θεό. Τον επικαλείται συχνά είτε μέσω της μουσικής του είτε μέσα στην καθημερινότητα του. Για αυτούς τους λόγους χαρακτηρίζεται ως “christian rapper” από πολλούς, αν και στον ίδιο δεν αρέσει να “του προσθέτουν ταμπέλες” .

Διαβάστε ακόμη:  Σήμερα ας μάθουμε για το αλκοόλ


Πάντα πίστευε πως οι άνθρωποι ταιριάζουν μόνο όταν έχουν τις ίδιες απόψεις. Η αντίληψη του αυτή άλλαξε μετά τον γάμο του.
«Είμαι παντρεμένος τώρα και ξέρω ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε για τα πάντα. Νόμιζα πως θα ήταν καλυτέρα αν ο άνθρωπος μου πίστευε ότι εγώ και σκεφτόταν όπως εγώ…Νομίζω φταίει ο τρόπος που μεγάλωσα . Έκρινα πολύ τους ανθρώπους γιατί ένοιωθα πως έπρεπε να σκέφτονται όπως εγώ αλλά αυτός είναι ένας πολύ άσχημος τρόπος σκέψης”.


Η αγάπη του NF για τους θαυμαστές του είναι παραπάνω από τεράστια. Πρόσφατα ανακάλυψε μια διασκευή του τραγουδιού του “chasing” από μια θαυμάστρια του όταν ήταν ακόμα ακυκλοφόρητο. Του άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί της . Έτσι κυκλοφορήσαν το τραγούδι μαζί και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.