Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana: Μια χασιέντα στο Χαϊδάρι για λαχταριστό μεξικάνικο και δροσερά κοκτέιλ

Written by on 14/07/2021

image_print

Μια νέα γαστρονομική άφιξη ήρθε για να ταράξει τα νερά και να φέρει γεύσεις και μυρωδιές στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Το «Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana» δεν είναι άλλο ένα μεξικάνικο, αλλά ένα εστιατόριο που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι από μια παρέα πέντε ανθρώπων που αγαπούν το (καλό) φαγητό.

Η ιστορία του πάει 30 χρόνια πίσω. Τότε μάζευε κόσμο από όλη την Αθήνα (οι παλιότεροι ίσως το θυμάστε ως Φοίνικας square και Φοίνικας club). Το 2014 το πήρε μια παρέα και το μετέτρεψε σε μια Ολλανδική αυλή, σαν πλατεία.

Σήμερα, σε αυτή την παρέα προστέθηκαν δύο άτομα και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό, βιωματικό ταξίδι στο Μεξικό. Το στέκι δεν θα προσφέρει μόνο φαγητό και ποτό, αλλά, θα υπάρχουν και θεατρικά στοιχεία, ένα μοναδικό σόου με ηθοποιούς και κοστούμια.

Στόχος αυτής της νέας παρέας φίλων είναι οι πελάτες να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, σαν να βρίσκονται στη Λατινική χώρα, να ταξιδέψουν νοερά στο Μεξικό. Το μαγαζί έχει μεταμορφωθεί σε μια χασιέντα -δηλαδή, το αρχοντικό σπίτι που συνήθως είναι χτισμένο στα αγροκτήματα των γαιοκτημόνων.

Η ιδέα τους ήρθε από μια σειρά για τη ζωή του Πάμπλο Εσκοβάρ, όπου οι χαρακτήρες είχαν δημιουργήσει μια χασιέντα με το όνομα «Hacienda Napoles» μέσα στο δάσος της Κολομβίας.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε μια «γειτονιά» στο Χαϊδάρι, με μεξικάνικα σπίτια και μια αυλή-πλατεία. Το φαγητό είναι tex-mex και όχι αυστηρά μεξικάνικο. Η ελληνική κουζίνα είναι πολύ κοντά με την μεξικάνικη, τόσο στα υλικά όσο και στον τρόπο μαγειρέματος. Σκοπός τους, λοιπόν, είναι να μετουσιώσουν το ελληνικό «τρώμε και πίνουμε», καθώς οι δύο λαοί έχουν την ίδια φιλοσοφία στο φαγητό και το ποτό.

Ακόμη, στο Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana θα συναντήσετε δύο ομοιώματα ίδια με αυτά που βρίσκονται στο Tulum του Μεξικό και αποτελούν τουριστικές ατραξιόν. Το ένα βρίσκεται στην είσοδο του μαγαζιού, που προκαλεί δέος. Το άλλο είναι ένα μεγάλο, εντυπωσιακό σιντριβάνι στη μέση της πλατείας.

Η κουζίνα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον εξωτερικό χώρο και έτσι όλα ετοιμάζονται μπροστά στον πελάτη.

Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης, γνωστός από τo Εl Catrin, το Wynwood και το Pueblo Chino, είναι έμπειρος στην μεξικάνικη και γενικότερα τη λατινογενή κουζίνα. Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι πιάτα με μεξικάνικες νότες που μπορείς να φας σε μια χασιέντα με ανθρώπους που αγαπάς.

Θα βρεις πιάτα κλασικά όπως τσιμιτσάνγκα, φαχίτας, τάκος αλλά και ένα πολύχρωμο open burrito. Η γευστική παλέτα είναι πολύ κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Κράτησαν, έτσι, τα στοιχεία της μεξικάνικης γεύσης χωρίς όμως να είναι πολύ καυτερά. Είναι πιάτα για την μέση, που μπορείς να μοιραστείς με φίλους.

Τα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο γνωστός bartender της Αθήνας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος.

Όλα τα κοκτέιλ αποτελούν φόρο τιμής στο Μεξικό και σε όλα τα εκπληκτικά πράγματα που προσφέρει η χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Υπάρχουν signature cocktails και slashes όπως η δροσερή margarita, ένα punch με ρούμι και μια μεξικάνικη colada. 

Θα βρεις, ακόμη, κόκκινη και λευκή σανγκρία, σε κανάτα για να τη μοιραστείς στο τραπέζι σου. Το glorious punch με βάση το ρούμι είναι must try, όπως και το Mexican colada με ρούμι και τεκίλα.

Από τα signature δεν θα μπορούσε να λείπει το Paloma, από τα πιο γνωστά ποτά του Μεξικό. Ακόμη θα βρεις ένα κλασσικό ποτό της χώρας, το «Buena Vida».

Το «Fiesta» με τζιν, το «Tornado» με βότκα, το «Trittin’», το «Butterfly» συμπληρώνουν τη λίστα με τα απίθανα κοκτέιλ. Τα κλασσικά Spritz, Negroni, Garibaldi, Bloody Mary συνοδεύουν τέλεια το brunch.

Το μεξικάνικο μαγαζί με την υπέροχη διακόσμηση είναι Instagrammable και σκοπός της ομάδας είναι οι χορτάτοι πελάτες να φωτογραφίζουν τα πιάτα όσο και τον εαυτό τους!

Info: Ηρωών Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου /Τηλ:2105823221

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59