Concert Stories: Όταν οι Evanescence ξεσήκωσαν το κοινό στη Σόφια (11.09.19, Arena Armeec)

Written by on 11/09/2020

image_print

Πέρσι τέτοιο καιρό οι Evanescence πραγματοποιούσαν μια μίνι Ευρωπαϊκή περιοδεία, δίνοντας συναυλίες σε επιλεγμένες πόλεις. Μία από αυτές ήταν και η Σόφια, και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία ο συναυλιολόγος να ταξιδέψει μέχρι εκεί, για να διηγηθεί σήμερα τις εντυπώσεις του από τη συναυλία.

Το ημερολόγιο έλεγε 11 Σεπτεμβρίου του 2019, μια πολύ ηλιόλουστη και αρκετά θερμή μέρα, επρόκειτο να γίνει η συναυλία των Evanescence στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Arena Armeec, που βρίσκεται μερικά λεπτά μακριά από το κέντρο της Σόφιας. Αν και καθημερινή, δεν ήταν λίγοι οι φανς που περίμεναν αυτή τη συναυλία, ακόμη κι αν χρειαζόταν να πάρουν άδεια από τη δουλειά (όπως έκανε κι ο συναυλιολόγος). Πέρα από τους Evanescence, οι φανς και γενικά οι συναυλιόφιλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 2 support μπάντες: Τους τοπικούς metallers SEVI, και τους VERIDIA που ακολουθούν πολύ καιρό τους Evanescence σε περιοδείες.

Την αρχή την κάνανε οι SEVI, οι οποίοι φρόντισαν από νωρίς να προθερμάνουν το κοινό, ερμηνεύοντας μερικά τραγούδια από το ρεπερτόριό τους. Το highlight της live εμφάνισής τους ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή η Jen Majura των Evanescence για να ερμηνεύσουν To Hell And Back. Μετά από το τέλος της εμφάνισής τους γνώρισαν την αποθέωση από το κοινό.

Τη σκυτάλη πήρανε οι VERIDIA, οι οποίοι αν κι έχουν διαφορετικό ήχο από τους Evanescence και τους SEVI, φρόντισαν και οι ίδιοι να προθερμάνουν ακόμη περισσότερο το κοινό. Ερμήνευσαν μερικά τραγούδια από το ρεπερτόριό τους όπως: I Won’t Stay Down, Reckless, Cheshire Smile, & Ghosts.

Το highlight της live εμφάνισής τους ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή η Amy Lee, για να ερμηνεύσουν μαζί το ιδιαίτερα συγκινητικό I’ll Never Be Ready. Πριν το ερμηνεύσουν, η Deena Jakoub, με συγκίνηση στο πρόσωπό της, δήλωσε ότι αυτό το τραγούδι το έγραψε όταν έχασε τον πατέρα της. Φυσικά μετά από τη δήλωσή της και την ερμηνεία του τραγουδιού μαζί με την Amy Lee, το κοινό έδωσε ένα δυνατό χειροκρότημα. Μετά ερμήνευσαν Mystery of the Invisible & Feed The Animal, και κλείσανε την live εμφάνισή τους με το Disconnected, όπου και γνώρισαν την αποθέωση από το κοινό.

Πάμε τώρα και στο μεγάλο όνομα της βραδιάς, που φυσικά ήταν οι Evanescence. Γύρω στις 21:45 ξεκίνησαν να εμφανίζονται στη σκηνή ο Tim McCord, ο Troy McLawhorn, ο Will Hunt, η Jen Majura, και φυσικά τελευταία στη σκηνή μπαίνει η αρχηγός της μπάντας Amy Lee. Με το “καλημέρα” ξεσήκωσαν το κοινό ερμηνεύοντας το Imperfection. Στη συνέχεια τους ξεσήκωσαν ακόμη περισσότερο ερμηνεύοντας What You Want, Going Under, The Other Side & All That I’m Living For.

Πριν ερμηνεύσουν το Lithium, η Amy Lee καθόμενη στο πιάνο, δήλωσε προς το κοινό ότι ήταν η πρώτη φορά που δίνουν συναυλία στη Σόφια, ενώ είχαν ξαναδώσει συναυλία γενικά στη Βουλγαρία (στη Φιλιππούπολη το 2017). Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο στάδιο, είτε ερχόμενοι από τη Σόφια, είτε ερχόμενοι από κάπου αλλού (δηλαδή κι από την Ελλάδα). Και μετά ερμήνευσαν το Lithium φτιάχνοντας ατμόσφαιρα στο στάδιο.

Μετά από το Lithium, οι Evanescence ερμήνευσαν μερικά από τα δυνατά τραγούδια τους όπως Whisper, New Way To Bleed, Call Me When You’re Sober, & Made Of Stone. Φυσικά να αναφέρουμε ότι σχεδόν σ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας η Amy Lee πήγαινε μονίμως πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά, κάνοντας τη σκηνή να φανεί πολύ μικρή για τις απαιτήσεις της.

Μετά από το Made Of Stone, ήρθε η στιγμή να κάτσει η Amy Lee στο πιάνο για 2η φορά για να ερμηνεύσουν Lost In Paradise, φτιάχνοντας γι άλλη μία φορά ατμόσφαιρα στο στάδιο. Μετά ερμήνευσαν κι άλλα τραγούδια για να κλείσουν το 1ο μέρος της συναυλίας τους με τη μεγάλη επιτυχία Bring Me To Life.

https://www.facebook.com/797665307240354/videos/363796271238651

Αφού αποχώρησαν κι επανήλθαν στη σκηνή, οι Evanescence ξεκίνησαν το encore τους με το My Immortal, όπου τραγούδησε κι όλο το κοινό μαζί την Amy Lee γι’ άλλη μία φορά στο πιάνο. Έκλεισαν τη συναυλία τους μ’ ένα μεγάλο medley που εμπεριείχε τα εξής τραγούδια: Haunted, My Last Breath, Cloud Nine, Everybody’s Fool, Weight Of The World, & Snow White Queen.

Η συναυλία των Evanescence κράτησε ως γνωστόν 1.5 ώρα, ερμηνεύοντας σχεδόν όλες τις επιτυχίες που διέθεταν στο ρεπερτόριό τους. Σίγουρα υπήρξαν κάποια σημάδια κόπωσης, λόγω των συνεχόμενων περιοδειών που είχαν οι Evanescence, κι αυτό δεν επέτρεψε ούτε την Amy Lee, ούτε και τα υπόλοιπα μέλη να αποδώσουν ακριβώς το 100% των δυνατοτήτων τους. Παρόλα αυτά, ήταν ευδιάθετοι και είχαν απίστευτη ενέργεια να μεταδώσουν στο κοινό επί σκηνής, κι αυτό μετράει στη τελική. Σίγουρα η ακύρωση της φετινής περιοδείας με τους Within Temptation λόγω Covid-19, δίνει την ευκαιρία στους Evanescence να συλλέξουν δυνάμεις, και να αφοσιωθούν στην ηχογράφηση και στη κυκλοφορία του νέου και πολυπόθητου δίσκου.

Setlist

 1. Imperfection(rock version)
 2. What You Want
 3. Going Under
 4. The Other Side
 5. All That I’m Living For
 6. Lithium
 7. Whisper
 8. New Way to Bleed
 9. Call Me When You’re Sober
 10. Made of Stone
 11. Lost in Paradise
 12. The Change
 13. Disappear
 14. Imaginary
 15. Bring Me to Life
 16. My Immortal
 17. Haunted / My Last Breath / Cloud Nine / Everybody’s Fool / Weight of the World / Snow White Queen

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59