Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά ) ( Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά ) |
1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο ( ή λάδι για όσους νηστεύουν ) 1 κούπα νισεστέ 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες νερό 1/2 κούπα αμύγδαλα Χυμό από 1/2 λεμόνι Κανέλα Ζάχαρη ( για πασπάλισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Ψήνετε ελαφρώς τα αμύγδαλα.
2) Αραιώνετε το νισεστέ μέσα σε νερό. 3) Σε μέτρια φωτιά, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τη ζάχαρη, 4) Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να πάρει ένα σκούρο χρώμα μετά 5) Ανακατεύετε πολύ καλά. 6) Μειώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε σε μικρές ποσότητες το 7) Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει πιο πηχτό, να αρχίσει να 8) Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα διάσπαρτα μέσα στο χαλβά. 9) Ανακατεύετε καλά. 10) Αφήνετε τον χαλβά να κρυώσει. 11) Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. 12) Βάζετε το μείγμα στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην 13) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση