1

Φωτογράφηση γάμου, πως να επιλέξετε φωτογράφο γάμου

Όλες οι αναμνήσεις μας είναι γεμάτες στιγμές που θέλουμε να έχουμε εντυπωμένες με κάποιο τρόπο στο βιβλίο της ζωής μας. Στιγμές που ζήσαμε γεμάτες ευτυχία και συγκίνηση και  που όλοι μας θέλουμε να μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Σε όλο αυτό το κομμάτι, το να διατηρήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας απο τη σημαντικότερη ίσως μέρα της ζωής μας το γάμο μας, ένα είναι το σίγουρο ότι θα χρειαστούμε τη φωτογραφία. Μέσα από αυτό το άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να σας πούμε λίγα πράγματα για τη φωτογραφία γάμου, τι να προσέξετε, τι να μην παραλείψετε  και με ποίο τρόπο να επιλέξετε το δικό σας φωτογράφο για τη δική σας μέρα, το γάμο σας. Επίσης θα επεξηγήσουμε και θα διακρίνουμε τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται από τους επαγγελματίες φωτογράφους του γάμου στα ζευγάρια και ποιο θα είναι  το τελικό αποτέλεσμα.

Pre wedding φωτογράφηση

Μία φωτογράφηση με φόντο μια καθημερινή ημέρα του ζευγαριού πρίν απο το γάμο τους με σκοπό τη δημιουργία slide show για τους καλεσμένους σας στο κέντρο ή ψηφιακού άλμπουμ από τη φωτογράφηση ως βιβλίου ευχών.

Προετοιμασίες γαμπρού & νύφης

Σίγουρα ένα σημαντικό μέρος της φωτογράφησης της ημέρας εκείνης και ίσως θα τολμούσα να πω και πολύ δημιουργικό τόσο για το υλικό που θα πάρετε στα χέρια σας όσο και για το ψηφιακό άλμπουμ του γάμου σας. Μέσα από την ενότητα της φωτογράφησης του γαμπρού και της νύφης θα καταφέρει ο επαγγελματίας φωτογράφος να αποτυπώσει πολύτιμα συναισθήματα στο φακό του και να δημιουργήσει με τελικό αποδέκτη εσάς. Όλη η φωτογράφηση των προετοιμασιών θα ακολουθήσει χρονικά τις προετοιμασίες του ζευγαριού και το ιδανικό θα είναι το ζευγάρι να αφιερώσει χρόνο στο φωτογράφο και στη φωτογράφησή του.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη φωτογράφηση των προετοιμασιών του γαμπρού και της νύφης είναι η σωστή οργάνωση και προγραμματισμός που πρέπει να έχει γίνει μέρες πρίν μεταξύ του φωτογράφου και του ζευγαριού, για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που θα επηρεάσουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Φωτογράφηση τελετής γάμου

Η ώρα της τελετής έφτασε… Ένα κομμάτι που ο φωτογράφος δεν μπορεί να το επηρεάσει και πολύ στη όλη διαδικασία, καθότι το μυστήριο απο μόνο του έχει τη δική του ροή. Έτσι ο επαγγελματίας στη διάρκεια του μυστηρίου λειτουργεί τελείως ως photo journalism (δημοσιογραφικά) αποτυπώνοντας όλα αυτά που γίνονται μια φορά χωρίς επανάληψη! Βέβαια οι δυσκολίες που ανακύπτουν πολλές και μια από τις σημαντικότερες είναι πως πλέον όλοι στο γάμο αισθάνονται φωτογράφοι με κινητά και φωτογραφικές μηχανές δυσκολεύοντας το έργο του επαγγελματία. Πολλές  φορές οι φωτογράφοι έχουν δεί μπροστά στο φακό τους ένα κεφάλι ενός επίδοξου φωτογράφου ή ένα κινητό. Η δυσκολία λοιπόν και η αμηχανία της στιγμής τεράστια! Ερωτήματα που γεννιούνται πολλά, για πιο λόγο ένα ζευγάρι προσλαμβάνει ένα φωτογράφο επαγγελματία? Γιατί οι επίδοξοι φωτογράφοι δεν αφήνουν τη δουλειά στους επαγγελματίες? Μάλλον τα ερωτήματα είναι πολλά αλλά και ρητορικά…

Φωτογράφηση γαμήλιας δεξίωσης

Συνήθως εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και η σειρά έχει ως εξής α) άφιξη ζευγαριού, είσοδος στον χώρο β) Κόψιμο τούρτας και πρόποση στους καλεσμένους γ) χώρος του ζευγαριού δ) σερβίρισμα καλεσμένων ε)γλέντι και χοροί.

Μέσα στο διάστημα του σερβιρίσματος πολλά ζευγάρια αφιερώνουν ένα κομμάτι από την ώρα τους  στη φωτογράφηση ή άλλη επιλογή είναι μετά την εκκλησία. Η επιλογή είναι του ζευγαριού για το αν θέλει να έχει κάτι πιο διαφορετικό και πιο καλοστημένο από τη πλευρά της φωτογράφησης.

Το ιδανικό βέβαια θα είναι το ζευγάρι να έχει επιλέξει φωτογράφηση επόμενης ημέρας κάτι το οποίο θα αναφέρω παρακάτω.

Φωτογράφηση επόμενης ημέρας next day φωτογράφηση

Μέσα στο κομμάτι της φωτογράφησης της επόμενης ημέρας θα μου επιτρέψετε να πώ ότι μαζί με τη φωτογράφηση των προετοιμασιών είναι απο τα πιο δημιουργικά και «καλλιτεχνικά» κομμάτια ενός γάμου. Σίγουρα φωτογραφίες που θαυμάζεται απο φωτογράφους  σε διάφορα site και social media (facebook, twitter κ.α) κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι απο τη φωτογράφηση της «επόμενης ημέρας».

Η επόμενη ημέρα βέβαια μπορεί να είναι μετά από μια βδομάδα ή μετά από ένα μήνα ανάλογα τη συμφωνία και τους χρόνους του ζευγαριού και του φωτογράφου, καλό θα είναι μην το αφήνεται να χρονίσει γιατί πολλές φορές τα ζευγάρια το αμελούν και μετά βαριούνται να πάνε με αποτέλεσμα να χάνουν ένα απο τα πιο δημιουργικά κομμάτια της γαμήλιας φωτογράφησής τους.

Γιατί η after wedding φωτογράφηση  ή φωτογράφηση επόμενης ημέρας είναι από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της γαμήλιας φωτογράφησης ενός ζευγαριού;

Κυρίως γιατί το ζευγάρι έχει όλο το χρόνο να διαθέσει στη φωτογράφησή του και στον φωτογράφο χωρίς το άγχος της ημέρας του γάμου. Επίσης ο επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του να χρησιμοποιήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις του και τον εξοπλισμό του έχοντας όλο το χρόνο στη διάθεσή του.

Πως να επιλέξετε φωτογράφο γάμου

Ένας τρόπος να καταλήξετε σε ένα φωτογράφο είναι η τιμή άλλος τρόπος είναι η ποιότητα και η ματιά του φωτογράφου. Πως μπορούνε να συνδυαστούν και τα δύο παραπάνω;  Σίγουρα με έρευνα αγοράς  αλλά και κριτική γνώμη απο το πελάτη. Σίγουρα πάντως οι πολύ χαμηλές τιμές ελλοχεύουν κινδύνους και προσωπικά εγώ δεν θα τις πρότεινα. Βλέπεται οι ανάγκες και η ανέχεια της εποχής έχουν οδηγήσει πολλούς να κάνουν αυτή τη δουλειά μην έχοντας καμία γνώση αλλά και ελλειπή εξοπλισμό. Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με ανθρώπους που δεν εμφανίζουν ένα site…

Τρόπος δουλειάς και είδος φωτογράφου.

photo journalism

Οι φωτογράφοι του γάμου συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες Photo Journalism και Fashion style. Με λόγια δεν μπορώ να σας εξηγήσω πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι τι αρέσει στο καθένα. Πάντως στην πρώτη περίπτωση η φωτογράφηση γίνεται χωρίς την επέμβαση του φωτογράφου στην πόζα και στο φωτισμό που θα υπάρχει και στη δεύτερη περίπτωση η πόζα είναι αναγκαία καθώς και ο ανάλογος φωτισμός. Παρακάτω θα δείτε δυο διαφορετικές φωτογραφίες γάμου…

fashion style

Η επιλογή δική σας, στη περίπτωση του μυστηρίου και οι δύο τύποι φωτογράφων δουλεύουν ώς photojournalism καθότι είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η εύρεση του φωτογράφου είναι ένα κομμάτι που θέλει ιδιαίτερη έρευνα απο το ζευγάρι και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει το τελευταίο μήνα  πριν απο το γάμο τους καθ ‘οτι το πιθανότερο είναι να μην κλείσουν το φωτογράφο που θέλουν με συνέπεια να μην έχουν και το αποτέλεσμα που θέλουν.

Η φωτογραφία γάμου ίσως είναι ένα απο τα πιο δύσκολα και απαιτητικά  κομμάτια απο όλες τις φωτογραφήσεις αφού ένας φωτογράφος γάμου είναι παράλληλα φωτογράφος τοπίου, φωτογράφος αρχιτεκτονικών κτηρίων, makro φωτογράφος ,φωτογράφος πορτρέτων, φωτογράφος προιόντων, φωτογράφος photojournalism, φωτογράφος fashion κ.α. Καθώς επίσης η επεξεργασία μετά τη φωτογράφηση είναι κάτι χρονοβόρο που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες…

Η επιλογή είναι δική σας αλλά πάντα κρατήστε οτι «ένα κλικ διαρκεί για πάντα!»Ζητήστε την δική μας πρόταση για τον γάμο σας

φωτογράφος επί το έργον

Όλες οι φωτογραφίες είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας της www.aggelidisphotography.com  και απαγορεύετε ρητώς η επαναδημοσιέυσή τους χωρίς την έγγραφη άδεια της.

Δείτε επίσης το άρθρο μας η τέχνη της φωτογραφίας γάμου