1

Σπιτικό cheesecake με καπουτσίνο

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 170 )
( Μερίδες: 6-8 )
Υλικά ( για την βάση )
250 γραμ μπισκότα πτι μπερ ( αλεσμένα στο μούλτι )
1 κουτ. γλ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
125 γραμ. βούτυρο αγελάδας

Υλικά ( για την κρέμα )
600 γραμ. τυρί κρέμα
40 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά ελαφρώς χλιαρή
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml ( επιπλέον ) κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί ( για το σερβίρισμα προαιρετικά )
Κακάο σε σκόνη ( για το σερβίρισμα )
1 κάψουλα βανίλιας
5 κουτ. σουπ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
1 αυγό
1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει καλά.

2) Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο το κατεβάζετε από την φωτιά και το ρίχνετε σε μία λεκάνη.

3) Σε ένα μούλτι σπάτε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα σας και τα προσθέτετε σε αυτό.

4) Ξεκινάτε το μούλτι και θρυμματίζετε τα μπισκότα.

5) Ρίχνετε τα μπισκότα σας στην λεκάνη με το βούτυρο.

6) Σε ένα μπρίκι ρίχνετε τον καφέ σας και τον διαλύεται με ζεστό νερό.

7) Ρίχνετε τον διαλυμένο καφέ στην λεκάνη με τα αλεσμένα μπισκότα και το βούτυρο.

8) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει ένα μείγμα ( σαν βρεγμένη άμμο ).

9) Μόλις προκύψει ένα μείγμα ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε ένα ταψί.

10) Αδειάζετε το μείγμα στο εσωτερικό του τσερκιού.

11) Απλώνετε και πιέζετε το μείγμα σας στο τσέρκι μέχρι να προκύψει μία συμπαγής και επίπεδη βάση.

12) Ετοιμάζετε την κρέμα.

Εκτέλεση ( για την κρέμα )
1) Σε ένα μπολ ανοίγετε και ρίχνετε τα 40 ml κρέμα γάλακτος τη βανίλια και τον καφέ.

2) Ανακατεύετε καλά.

3) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη.

4) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει μία λεία κρέμα.

5) Μόλις προκύψει μία λεία κρέμα προσθέτετε τον καφέ.

6) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και ο καφές με το μείγμα.

7) Μόλις ενσωματωθεί και ο καφές με το μείγμα σας σταματάτε το μίξερ και αδειάζεται το μείγμα σας πάνω στην
βάση.

8) Απλώνετε την κρέμα σας με μία σπάτουλα σιλικόνης καλά σε όλη την επιφάνεια.

9) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς.

10) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνο σας και τοποθετείτε το ταψί με την φόρμα σας στον φούρνο.

11) Ψήνετε το cheesecake σας για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

12) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και ψηθεί το cheesecake σας το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να
κρυώσει καλά.

13) Όταν κρυώσει καλά το cheesecake σας και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετείτε στο ψυγείο για
2-3 ώρες να κρυώσει καλά.

14) Όταν περάσουν η 2-3 ώρες και κρυώσει καλά το cheesecake σας το αποσύρετε από το ψυγείο.

15) Σε ένα κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε την επιπλέον κρέμα γάλακτος και προσθέτετε
1 κουτ. σουπ. κακάο.

16) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να προκύψει μία σαντιγί.

17) Μόλις προκύψει μία αφράτη σαντιγί σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε το μείγμα στην σακούλα
ζαχαροπλαστικής με τελείωμα ένα αστέρι.

18) Πιέζετε την σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε ροζέτες από την σαντιγί σας στο cheesecake.

19) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε με κόκκους καφέ.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο σε σκόνη.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φρούτα εποχής ή με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να κόψετε φλούδες σοκολάτας και να διακοσμήσετε το γλυκό σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης