Σπιτικό ντονέρ κεμπάπ

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά στο γκριλ ) ( Μερίδες: 5 ) |
Υλικά ( για το ντονέρ ) 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος 2 ξερά κρεμμύδια ( τριμμένα με τα υγρά τους ) 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 1 γεμάτη κουτ. σουπ. πάπρικα 1 φλιτζ. τσαγ. τριμμένη φρυγανιά 2 κουτ. σουπ. μαϊντανός ( ψιλοκομμένος ) 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ Αλάτι & πιπέρι Υλικά ( για τη σάλτσα γιαουρτιού ) Υλικά ( για το σερβίρισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το γάντζο ρίχνετε όλα τα υλικά για το ντονέρ. Ή ( τα βάζετε σε μία μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνετε ). 2) Ξεκινάτε το μίξερ και τα ζυμώνετε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να ξεκολλάει από τα 3) Μόλις ξεκολλάει ο κιμάς από τα τοιχώματα του κάδου σταματάτε το μίξερ και βγάζετε τον κάδο με 4) Με την βοήθεια ενός πινέλου μέσα στο λάδι λαδώνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ( 34 ή 36 εκ ). 5) Μέσα στο λαδωμένο ταψί ρίχνετε και απλώνετε με τα δάχτυλα σας το ντονέρ με τέτοιο τρόπο ώστε 6) Τέλος βρέχετε με νερό τα δάκτυλά σας και ραντίζετε το ντονέρ σας. 7) Ανάβετε τον φούρνο στο γκριλ. 8) Τοποθετείτε το ταψί με το ντονέρ σας στο φούρνο. 9) Ψήνετε το ντονέρ σας για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 10) Μόλις ψηθεί το ντονέρ σας και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου σας 11) Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβετε το ντονέρ σας σε λεπτές φέτες. 12) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τις πίτες σας στα τέσσερα κομμάτια. 13) Με την βοήθεια ενός πινέλου μέσα στο λάδι λαδώνετε ένα ταψί. 14) Τοποθετείτε τις πίτες σας στο λαδωμένο ταψί. 15) Ανάβετε τον φούρνο σας στο γκριλ. 16) Τοποθετείτε το ταψί με τις πίτες σας και τις αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο 17) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα οι πίτες σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε 18) Ετοιμάζετε την σάλτσα γιαουρτιού. |
Εκτέλεση ( για την σάλτσα γιαουρτιού ) |
1) Καθαρίζετε το σκόρδο σας.
2) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό σας. 3) Σε μία λεκάνη ρίχνετε το γιαούρτι σας. 4) Μέσα στην λεκάνη με το γιαούρτι σας ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο το ψιλοκομμένο μαϊντανό και 5) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν. 6) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σας σταματάτε το χτύπημα και αφήνετε την σάλτσα σας στην άκρη 7) Σερβίρετε το ντονέρ σας σε πιάτα ή πιατέλα συνοδεύοντας το με την σάλτσα γιαουρτιού τις πίτες τα Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την σάλτσα γιαουρτιού με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ ή μουστάρδα ή μαγιονέζα. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τον γύρο σας με πατάτες τηγανητές. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά και να κάνετε το 4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις πίτες για σουβλάκια με Αραβικές πίτες. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαρούλι ή καρότο ψιλοκομμένο. |
Καλή απόλαυση