Σπιτικό Κινέζικο με κοτόπουλο, λαχανικά και φιδέ
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Μερίδες: 3-4 ) |
2 μπούτια κοτόπουλου, βρασμένα & κομμένα σε μπουκιές 250 γραμ. ψιλός φιδές Αλάτι & πιπέρι 1 κουτ. σουπ. καβουρδισμένο σουσάμι 1/2 κουτ. γλ. κάρυ Ελαιόλαδο 2 κουτ. σουπ. μέλι 4 κουτ. σουπ. ξίδι βαλσάμικο 1 φλιτζ. τσαγ. μανιτάρια άσπρα ή κονσέρβας ή πόρτο μπέλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 καρότα, κομμένα στο χοντρό τρίφτη 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες 2 αυγά |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε λωρίδες τις πιπεριές σας.
2) Καθαρίζετε και τρίβετε στον χοντρό τρίφτη τα καρότα σας. 3) Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες το κολοκυθάκι σας. 4) Πλένετε καλά τα μπούτια κοτόπουλου. 5) Κόβετε τα μπούτια του κοτόπουλου σε μπουκίτσες. 6) Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σας. 7) Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 8) Πλένετε και κόβετε σε λωρίδες τα μανιτάρια σας. 9) Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο μικροκυμάτων ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε. 10) Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε 2 κουτ. σουπ. λάδι. 11) Αφήνετε το λάδι σας να κάψει. 12) Μόλις κάψει το λάδι σας προσθέτετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. 13) Σοτάρετε για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές. 14) Όταν σοταριστούν και από τις 2 πλευρές και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα προσθέτετε 2 κουτ. σουπ. 15) Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα υλικά σας να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά ελέγχοντας σε τακτά 16) Σε μία μικρή κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο. 17) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει. 18) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο σας προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σας 19) Αφήνετε τα λαχανικά σας να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να σοταριστούν και να μαλακώσουν. 20) Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα. 21) Όταν σοταριστούν, μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα λαχανικά σας τα αποσύρετε από το 22) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας. 23) Προσθέτετε στα αυγά σας 2 κουτ. σουπ. νερό. 24) Ρίχνετε τα αυγά σας στα λαχανικά σας. 25) Ανακατεύετε πολύ καλά για 2-3 λεπτά. 26) Προσθέτετε 2-3 κουτ. σουπ. βαλσάμικο, 1 κουτ. σουπ. μέλι, κάρυ αλάτι & πιπέρι. 27) Ανακατεύετε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνετε την φωτιά. 28) Αφήνετε για 10-15 λεπτά να βράσουν. 29) Μόλις περάσουν τα 10-15 λεπτά και βράσουν τα λαχανικά σας τα αποσύρετε από την φωτιά. 30) Σε μία άλλη κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό, 2-3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. 31) Αφήνετε το νερό σας να βράσει και να κοχλάσει. 32) Όταν κοχλάσει το νερό σας προσθέτετε τον φιδέ σας. 33) Αφήνετε τον φιδέ σας να βράσει για 3 λεπτά. 34) Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά αφαιρείτε την κατσαρόλα με το φιδέ σας από την φωτιά. 35) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε μία κατσαρόλα στον νεροχύτη σουρώνετε το φιδέ σας και κρατάτε 2-3 ποτήρια 36) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. 37) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει και προσθέτετε τα λαχανικά σας. 38) Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο νερό από το φιδέ ( περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγ. ). 39) Κατεβάζετε την κατσαρόλα με τα λαχανικά σας από την φωτιά. 40) Ρίχνετε σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ξανά το κοτόπουλο σας και προσθέτετε το σουσάμι. 41) Αφήνετε το σουσάμι σας να καβουρδιστεί μαζί με το κοτόπουλο. 42) Μόλις καβουρδιστεί το σουσάμι σας αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε με τα λαχανικά. 43) Γαρνίρετε ( προαιρετικά ) με λίγο ακόμη καβουρδισμένο σουσάμι. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χοιρινό ή βρασμένη γαλοπούλα, κομμένη σε μπουκίτσες. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε μπούκοβο ή τσίλι ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα για να 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκόξινη σάλτσα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τρούφα μανιταριών. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιδέ με άλλο είδος ζυμαρικού. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να σερβίρετε το κοτόπουλο με πατάτες βρασμένες ή πουρέ πατάτας. |
Καλή απόλαυση