Σπιτικό κέικ μαρμπρέ χρωματιστό

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 170 ) ( Σκεύος: 1 φόρμα 22 χ 24 εκ. ) |
1 κουπ. τσαγ. βούτυρο 1 1/2 κουπ. τσαγ. ζάχαρη 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. γλ. βανίλια 4 αυγά 1/2 κουπ. τσαγ. γάλα χλιαρό 2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 2 γεμάτες κουτ. σουπ. κακάο |
Εκτέλεση |
1) Στον κάδο του μίξερ ανοίγετε και ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο και να πάρει ένα 3) Στην συνέχεια σπάτε τα αυγά σας χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια και ρίχνοντας τα σε 4) Προσθέτετε τους κρόκους στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπάτε τα παραπάνω υλικά σας μέχρι να 5) Όταν ενσωματωθούν καλά σταματάτε το μίξερ και βγάζετε το μπολ. 6) Αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα άλλο μπολ. 7) Πλένετε καλά τον κάδο και τον σκουπίζετε. 8) Βάζετε τον πλυμένο κάδο στο μίξερ με εξάρτημα το σύρμα και προσθέτετε τα ασπράδια. 9) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια σας μέχρι να προκύψει μία μαρέγκα. 10) Όταν προκύψει μία μαρέγκα σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την μαρέγκα σε ένα άλλο μπολ. 11) Πλένετε καλά το μπολ της μαρέγκας. 12) Βάζετε το μπολ με τα αυγά και το βούτυρο που είχατε χτυπήσει στην αρχή στο μίξερ. 13) Ξεκινάτε το μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι. 14) Μόλις προσθέσετε όλο το αλεύρι και ενσωματωθεί με τα αυγά σταματάτε το μίξερ. 15) Βγάζετε το μπολ με το μείγμα σας από το μίξερ. 16) Ρίχνετε και ενσωματώνετε στο μπολ με το μείγμα σας την μαρέγκα ανακατεύοντας την με μία 17) Παίρνετε μία ποσότητα από το μείγμα σας και την ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ. 18) Προσθέτετε στο μπολ με την μικρή ποσότητα 2-4 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ή κακάο. 19) Ανακατεύετε καλά και τελειώνετε το κέικ σας. 20) Βουτυρώνετε μία φόρμα για κέικ 22 χ 24 εκ. 21) Ρίχνετε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα την μισή ποσότητα από το χρωματιστό μείγμα. 22) Συνεχίζετε προσθέτοντας την μισή ποσότητα από το άσπρο μείγμα σας. 23) Ρίχνετε την άλλη μισή ποσότητα με το άσπρο μείγμα και τελειώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο 24) Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα σας με ένα πιρούνι κάνοντας κύκλους ώστε να αναμειχθούν οι 25) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς. 26) Ανοίγετε την πόρτα και τοποθετείτε την φόρμα σας στον προθερμασμένο φούρνο. 27) Ψήνετε το κέικ σας για 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς. 28) Μόλις περάσουν τα 45-50 λεπτά ανοίγετε την πόρτα του φούρνου σας και ελέγχετε με ένα μαχαίρι το 29) Όταν το κέικ σας ψηθεί καλά βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο. 30) Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει. 31) Μόλις κρυώσει το κέικ σας το ξεφορμάρετε το κέικ σας από την φόρμα. 32) Κόβετε σε κομμάτια. 33) Σερβίρετε σε πιάτα. 34) Γαρνίρετε κάθε κομμάτι ( προαιρετικά ) με γλάσο άσπρης σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα. 35) Γαρνίρετε ( προαιρετικά ) με κερασάκια μαρασκίνο ή άλλο γλυκό του κουταλιού που επιθυμείτε κάθε Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το κέικ σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας φρουί γλασέ ή θρυμματισμένους 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας ψηφίδες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες 4) Μπορείτε ε.αν θέλετε να προσθέσετε λικέρ της αρεσκείας σας μέσα στην ζύμη. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα, να την βάλετε σε έναν κορνέ και να 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το κέικ σας με ζάχαρη άχνη ή κακάο. |
Καλή απόλαυση