Σπιτικός μπαλεζές Λέσβου

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
6 ποτήρια νερό 1 ποτήρι ζάχαρη ή και περισσότερο εάν το προτιμάτε γλυκό 1 ποτήρι νισεστέ γεμάτο ή 1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου Λίγο ανθόνερο Αμύγδαλα, κοπανισμένα ( προαιρετικά ) Κανέλα, σκόνη |
Εκτέλεση |
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά προσθέτετε τα 6 ποτήρια νερό.
2) Συνεχίζετε ρίχνοντας το νισεστέ ή το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη & το ανθόνερο. 3) Αφήνετε για περίπου 3-4 λεπτά να βράσει μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. 4) Ανακατεύετε συνεχώς για να μην σας πιάσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας. 5) Όταν αρχίζει να βράζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμος. 6) Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 7) Αδειάζετε με μία κουτάλα την κρέμα σας σε μπολάκια ή πιατέλα ή ταψί ή ποτήρια ή πιρέξ. 8) Αφήνετε για 1-2 λεπτά να σταθεί ο μπαλεζές σας. 9) Πασπαλίζετε με κανέλα και ( προαιρετικά ) με κοπανισμένα αμύγδαλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τριμμένα κοπανισμένα αμύγδαλα με τριμμένα καρύδια ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα φιλέ. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να ροδόνερο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σπόρους ροδιού. |
Καλή απόλαυση