Σπιτική σπάτουλα καλαμπάκας με κρέμα και σαντιγί

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 1 1/2 ώρα περίπου ) ( Χρόνος ψησίματος για την καρυδόπιτα: 30 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 175 ) |
Υλικά ( για την καρυδόπιτα ) 3-4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου φαρίνα 1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα 3-4 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλα 5 αυγά Υλικά ( για το σιρόπι ) Υλικά ( για την κρέμα ) Υλικά ( για το πασπάλισμα ) |
Εκτέλεση ( για το σιρόπι ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη.
2) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. 3) Αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν και να δέσουν για περίπου 4 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει 4) Μόλις βράσουν, δέσουν τα υλικά σας και προκύψει ένα δεμένο σιρόπι αποσύρετε το κατσαρολάκι 5) Ρίχνετε το κονιάκ μέσα στο κατσαρολάκι με το δεμένο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη. 6) Ετοιμάζετε την καρυδόπιτα. |
Εκτέλεση ( για την καρυδόπιτα ) |
1) Σε μία λεκάνη με ένα κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν.
2) Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν μέσα στην λεκάνη. 3) Συνεχίζετε ρίχνοντας την κανέλα και το γαρίφαλο. 4) Σε ένα άλλο μπολ σπάτε τα αυγά σας. 5) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε την ζάχαρη και τα αυγά. 6) Ξεκινάτε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε τα υλικά σας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να 7) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και αφρατέψουν τα αυγά σας προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του 8) Συνεχίζετε το χτύπημα σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας. 9) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά σας σταματάτε το μίξερ και βγάζετε το σύρμα. 10) Ανακατεύετε ελαφρά τα υλικά σας με την βοήθεια μίας μαρίζ. 11) Τέλος προσθέτετε τα καρύδια. 12) Ανακατεύετε ξανά ελαφρά τα υλικά σας με μία σπάτουλα μαρίζ προσεχτικά να μην πέσει το μείγμα 13) Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί. 14) Ρίχνετε το μείγμα της καρυδόπιτας στο βουτυρωμένο ταψί. 15) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς. 16) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με την καρυδόπιτα. 17) Ψήνετε την καρυδόπιτα σας στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. 18) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η καρυδόπιτα σας ανοίγετε 19) Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 20) Ακουμπάτε το ταψί σας σε έναν πάγκο εργασίας και αφήνετε την καρυδόπιτα σας να κρυώσει. 21) Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα σας με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την καρυδόπιτα σας σε 22) Στρώνετε ατομικά μπολάκια επάνω στον πάγκο εργασίας σας και τοποθετείτε σε κάθε ένα μπολάκι 23) Ετοιμάζετε την κρέμα. |
Εκτέλεση ( για την κρέμα ) |
1) Σε μία λεκάνη με ένα κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι.
2) Χτυπάτε το κόσκινο και κοσκινίζετε το αλεύρι ρίχνοντας το στην λεκάνη. 3) Σε δύο μικρά μπολ σπάτε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. 4) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το γάλα. 5) Αφήνετε το γάλα σας να ζεσταθεί. 6) Σε ένα άλλο κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ζεσταμένο γάλα, την ζάχαρη, το 7) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν. 8) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σας προσθέτετε σιγά-σιγά τους κρόκους. 9) Ανακατεύετε ξανά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν οι κρόκοι με το υπόλοιπο μείγμα. 10) Όταν ενσωματωθούν οι κρόκοι με το υπόλοιπο μείγμα χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το 11) Μόλις πήξει η κρέμα σας κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το ακουμπάτε σε έναν 12) Ρίχνετε τις βανίλιες μέσα στο κατσαρολάκι με την κρέμα σας και ανακατεύετε καλά την κρέμα 13) Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα σας προσθέτετε την μισή σαντιγί. 14) Ανακατεύετε ελαφρά με μία σπάτουλα σιλικόνης την κρέμα με την σαντιγί μέχρι να ενσωματωθούν. 15) Όταν ενσωματωθεί η κρέμα με την σαντιγί στήνετε την καρυδόπιτα. |
Εκτέλεση ( για το στήσιμο της καρυδόπιτας ) |
1) Μοιράζετε την υπόλοιπη κρέμα σας στην βάση των μπολ ίσα-ίσα σε όλα.
2) Συνεχίζετε προσθέτοντας σε κάθε μπολ τα υπόλοιπα κομμάτια καρυδόπιτας που έχουν ήδη 3) Μοιράζετε την υπόλοιπη κρέμα σε όλα τα μπολ. 4) Στρώνετε με μία μαρίζ την επιφάνεια των μπολ με την κρέμα. 5) Κόβετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού διαφανής μεμβράνες. 6) Σκεπάζετε τα μπολ με τις διαφανής μεμβράνες. 7) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείο και τοποθετείτε τα μπολ σας. 8) Αφήνετε τα μπολ σας στο ψυγείο για 5 ώρες να κρυώσουν και να σφίξει η κρέμα. 9) Όταν περάσουν οι 5 ώρες και σφίξει η κρέμα μπορείτε να τα σερβίρετε. 10) Όταν θέλετε να τα σερβίρετε βγάζετε τα μπολ σας από το ψυγείο και τα πασπαλίζετε με κανέλα Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μυστικό της συνταγής είναι η κρέμα να έχει ωραία υφή και να υγρανθούν τα αμύγδαλα και η κανέλα. 2) Μπορείτε εάν θέλετε να τρίψετε σε έναν τρίφτη σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα ή 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την καρυδόπιτα σας με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε την καρυδόπιτα σας και με άλλους ξηρούς καρπούς της 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας κομματάκια σοκολάτας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας φρουί γλασέ ή φρέσκα φρούτα εποχής. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω στην κρέμα σας τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες 8) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε επάνω στην κρέμα σας τριμμένο Ινδοκάρυδο. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε την κρέμα σας με παγωτό. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε την κρέμα σας με κακάο ή καφέ σκόνη. |
Καλή απόλαυση