1

Σπιτική σοκολατένια τούρτα από κρέπες

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά περίπου )
( Μερίδες: 6-8 )
Υλικά ( για της κρέπες )
1 κουπ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
1 1/2 κουπ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σουπ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο

Υλικά ( για το ganache )
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά ( για τις κρέμες )
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο
20 γραμ. ζάχαρη άχνη

Υλικά ( για την σύνδεση )
Επιπλέον πραλίνα φουντουκιού
Καβουρντισμένα φουντούκια., τριμμένα

Βούτυρο ( για το τηγάνι )
Φρούτα εποχής ( για το γαρνίρισμα )

Εκτέλεση ( για τις κρέπες )
1) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τις κρέπες.

2) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν
και να προκύψει ένας πηκτός χυλός.

3) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σας και προκύψει ένας πηκτός χυλός αφήνετε το μείγμα σας στην
άκρη.

4) Τοποθετείτε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά.

5) Λαδώνετε ελαφρώς το τηγάνι και το αφήνετε να κάψει με το λάδι.

6) Όταν κάψει το τηγάνι με το λάδι παίρνετε το μείγμα σας και με την βοήθεια μίας κουτάλας βάζετε
μία κουταλιά από το μείγμα σας στο τηγάνι.

7) Με την βοήθεια της κουτάλας απλώνετε το μείγμα σας να καλύψει όλο το τηγάνι.

8) Αφήνετε την κρέπα σας να ψηθεί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

9) Μόλις ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η κρέπα σας την ξεκολλάτε από το τηγάνι και την
γυρίζετε από την άλλη πλευρά.

10) Αφήνετε την κρέπα σας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

11) Ακουμπάτε την κρέπα σας σε ένα απορροφητικό χαρτί.

12) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα σας.

13) Ετοιμάζετε την ganache.

Εκτέλεση ( για την ganache )
1) Σε μία μικρή κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ανοίγετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

2) Σε ένα άλλο κατσαρολάκι με νερό μέχρι την μέση επάνω στην φωτιά βάζετε στο χείλος του ένα
ανοξείδωτο μπολάκι.

3) Σπάτε την κουβερτούρα σας σε μικρά κομμάτια και την ρίχνετε μέσα στο ανοξείδωτο μπολάκι.

4) Μέσα στο μπολάκι με την κουβερτούρα προσθέτετε μία με δύο κουτ. σουπ. βούτυρο.

5) Αφήνετε την κουβερτούρα σας να θερμανθεί και να λιώσει.

6) Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

7) Μόλις θερμανθεί και λιώσει η κουβερτούρα σας αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και
ετοιμάζετε τις κρέμες.

Εκτέλεση ( για τις κρέμες )
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη άχνη και 200 ml κρέμα γάλακτος.

2) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να προκύψει μία σφιχτή κρέμα
με ωραία υφή.

3) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ( 200 ml ).

4) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 50 γραμ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο.

5) Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει
μία σοκολατένια κρέμα.

6) Μόλις προκύψει μία σοκολατένια κρέμα την αφήνετε στην άκρη.

7) Συνθέτετε την τούρτα σας.

Εκτέλεση ( για την σύνθεση της τούρτας και το τελείωμα )
1) Σε έναν δίσκο σερβιρίσματος τοποθετείτε την πρώτη κρέπα.

2) Επάνω στην κρέπα ρίχνετε μία κουτάλα από την λευκή κρέμα σας.

3) Απλώνετε καλά με την βοήθεια της κουτάλας την κρέμα σας σε όλη την επιφάνεια της κρέπας.

4) Σε ένα χωνί ή ένα κορνέ ρίχνετε ποσότητα από την λιωμένη πραλίνα φουντουκιού.

5) Κάνετε με την βοήθεια του κορνέ λωρίδες σοκολάτας επάνω στην κρέμα σας.

6) Συνεχίζετε κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και οι παρασκευές σας
αφήνοντας πραλίνα φουντουκιού για την επικάλυψη της τούρτας.

7) Σε ένα ταψί βάζετε μία σχάρα.

8) Μόλις τελειώσετε με όλες τις κρέπες και τις παρασκευές σας και σχηματιστεί μία ψηλή τούρτα
την ακουμπάτε επάνω στο ταψί με την σχάρα και ρίχνετε επάνω στην πρώτη κρέπα την υπόλοιπη
πραλίνα φουντουκιού.

9) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης ( μαρίζ ) ή παλέτα στρώνετε καλά την πραλίνα
φουντουκιού να καλύψει όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά.

10) Όταν καλύψετε καλά με την πραλίνα φουντουκιού όλη την τούρτα σας με την βοήθεια μίας
παλέτας την βγάζετε από την σχάρα και την ακουμπάτε επάνω σε ένα πιάτο ή δίσκο σερβιρίσματος.

11) Γαρνίρετε την τούρτα σας με φρούτα εποχής.

12) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε την τούρτα σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας
σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα σας με έτοιμη φυτική σαντιγί.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την τούρτα σας με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε την τούρτα σας με φλούδες σοκολάτας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την τούρτα σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα ή
σοκολάτα φράουλας ή σοκολάτα υγείας.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε την τούρτα σας με μία μπάλα παγωτού ή γλυκό του κουταλιού.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με κερασάκια μαρασκίνο.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φρουί γλασέ.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης