Σπιτική ροδακινόπιτα με αμύγδαλα

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 ) ( Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά περίπου ) ( Μερίδες: 6-8 ) ( Σκεύος: 1 ταψί 28 χ 28 εκ. ) |
4 ροδάκινα 40 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό 2 φλιτζ. τσαγ. αμύγδαλα, τριμμένα 2/3 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 λεμόνι 3 αυγά 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη 10 γραμ. ζάχαρη 10 γραμ. φιλέ αμυγδάλου ( για το πασπάλισμα ) 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα ροδάκινα σας.
2) Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα τρίβετε. 3) Σε έναν λεμονοστύφτη στύβετε το λεμόνι σας. 4) Σε ένα μπολάκι σπάτε τα αυγά σας. 5) Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και το λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα. 6) Μόλις περάσουν τα 30 δεύτερα και λιώσει το βούτυρο σας αποσύρετε το μπολάκι από τον φούρνο 7) Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και το 1/2 βούτυρο. 8) Ξεκινάτε το μπλέντερ ή μούλτι και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν. 9) Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σας σταματάτε το μπλέντερ ή μούλτι και μεταφέρετε τα υλικά σας 10) Προσθέτετε μέσα στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο. 11) Ξεκινάτε το μίξερ και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τα τριμμένα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι. 12) Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη. 13) Προσθέτετε σιγά-σιγά το μπέικιν και το αλεύρι. 14) Αφήνετε τα υλικά σας να ενσωματωθούν και να αποκτήσουν μία παχύρευστη υφή – ζύμη. 15) Μόλις αποκτήσουν τα υλικά σας μία παχύρευστη υφή – ζύμη σταματάτε το χτύπημα και αφήνετε 16) Βουτυρώνετε ένα ταψί 28 χ 28 εκ. 17) Μέσα στο βουτυρωμένο ταψί σας ρίχνετε το μείγμα – ζύμη που είχατε φτιάξει. 18) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης στρώνετε και απλώνετε καλά το μείγμα σας στο ταψί. 19) Γαρνίρετε την επιφάνεια του μείγματος με τις ροδέλες ροδάκινου που είχατε καθαρίσει. 20) Τέλος πασπαλίζετε με τα 10 γραμ. της ζάχαρης κρυσταλλικής και με το φιλέ αμυγδάλου. 21) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 22) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με το μείγμα σας. 23) Ψήνετε το μείγμα σας για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει η πίτα σας ένα χρυσαφένιο 24) Όταν περάσουν τα 50 λεπτά και πάρει η πίτα σας ένα χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την πόρτα του 25) Μόλις η πίτα σας είναι έτοιμη ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 26) Ακουμπάτε το ταψί σας σε έναν πάγο εργασίας και πασπαλίζετε ( προαιρετικά ) με ζάχαρη άχνη. 27) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με βερίκοκα ή γερμά.
2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με ζάχαρη καστανή. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την ροδακινόπιτα σας με σαντιγί. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε επάνω στην 5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέ αμυγδάλου με άλλα είδη ξηρών καρπών 6) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε επάνω στην 7) Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μία κρέμα πατισερί και να την απλώσετε επάνω στην ροδακινόπιτα 8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε την ροδακινόπιτα σας με μία μπάλα παγωτού. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε την ροδακινόπιτα σας με γλυκό του κουταλιού. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε την πίτα σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο ή τρούφες σοκολάτας ή |
Καλή απόλαυση