Σπιτική μακαρονοσαλάτα

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά ) ( Μερίδες: 4-5 ) |
500 γραμ. ζυμαρικά βίδες ή ( ότι άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε ) 1 κονσέρβα βρασμένο καλαμπόκι 3 πιπεριές, κόκκινη, πράσινη και πορτοκαλί, κομμένες σε κύβους 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα ή γκούντα ή ( ότι άλλο τυρί επιθυμείτε ), σε μικρούς κύβους 1 φλιτζ. τσαγ. ζαμπόν ή πάριζα ή ( και γαλοπούλα ), σε λωρίδες 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 1 φλιτζ. τσαγ. μαγιονέζα 2-3 κουτ. σουπ. κέτσαπ ντομάτας 3 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κουτ. σουπ. ξίδι Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο αλάτι.
2) Αφήνετε το νερό να βράσει και να κοχλάσει. 3) Μόλις βράσει το νερό και κοχλάσει ρίχνετε τα ζυμαρικά σας. 4) Ανακατεύετε καλά με μία τρυπητή κουτάλα. 5) Αφήνετε τα ζυμαρικά σας να βράσουν για περίπου 10-12 λεπτά. 6) Μόλις περάσουν τα 10-12 λεπτά και βράσουν τα ζυμαρικά σας τα κατεβάζετε από την φωτιά. 7) Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζετε τα ζυμαρικά σας. 8) Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά σας σε μία μεγάλη λεκάνη. 9) Συνεχίζετε ρίχνοντας μέσα στην λεκάνη με τα ζυμαρικά σας λίγο ελαιόλαδο. 10) Ανακατεύετε πολύ καλά να πάει παντού το ελαιόλαδο. 11) Αφήνετε στην άκρη τα ζυμαρικά σας να κρυώσουν αρκετά. 12) Στην διάρκεια που αφήνετε να κρυώσουν τα ζυμαρικά σας ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά σας. 13) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας. 14) Συνεχίζετε κόβοντας σε λωρίδες τα αλλαντικά σας. 15) Μόλις κόψετε σε λωρίδες τα αλλαντικά σας συνεχίζετε κόβοντας σε κύβους τα τυριά σας. 16) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε και ξεσποριάζετε τις πιπεριές σας. 17) Μόλις πλύνετε καλά τις πιπεριές σας τις κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε στην άκρη. 18) Όταν κρυώσουν αρκετά τα ζυμαρικά σας τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. 19) Συνεχίζετε ρίχνοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά σας. 20) Ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας. 21) Δοκιμάζετε εάν θέλετε να διορθώσετε την γεύση ( π.χ ρίχνετε λίγο επιπλέον αλατοπίπερο, μαγιονέζα ή ότι 22) Βάζετε την μακαρονοσαλάτα σας στο ψυγείο να γίνει αρκετά δροσερή. 23) Μόλις γίνει αρκετά δροσερή η μακαρονοσαλάτα σας την βγάζετε από το ψυγείο και την σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε την μακαρονοσαλάτα σας με φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού.
2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε φρέσκο μαϊντανό και να τον πασπαλίσετε στην μακαρονοσαλάτα 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή καυτερές πιπεριές ή καυτερή πάπρικα για να κάνετε πιο καυτερή 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε κάπαρη. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές, ντοματίνια & ψιλοκομμένο μαρούλι. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλο είδος αλλαντικού |
Καλή απόλαυση