Σπιτική καλαμποκόπιτα

Υλικά ( συνολικός χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 40-45 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα & 15 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά )
500 γραμ. αλεύρι καλαμποκίσιο
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
150 γραμ. βούτυρο
350 γραμ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας ( π.χ κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα κ.α.λ )
400 γραμ. τυρί φέτα, τριμμένο με το χέρι σας
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά ή μάτι κουζίνας ρίχνετε το γάλα.

2) Συνεχίζετε ρίχνοντας σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός.

3) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.

4) Μόλις προκύψει ένας χυλός κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο και τα τυριά.

5) Ανακατεύετε τα τυριά σας να πάνε παντού σε όλο το μείγμα.

6) Μόλις πάνε παντού τα τυριά σας σε όλο το μείγμα ρίχνετε το αλατοπίπερο.

7) Σπάτε τα αυγά σας σε ένα άλλο μπολ και τα ρίχνετε στο μείγμα με το βούτυρο και τα τυριά.

8) Ανακατεύετε ξανά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.

9) Βουτυρώνετε 1 ταψί.

10) Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί σας.

11) Τοποθετείτε το ταψί σας στον προθερμασμένο φούρνο.

12) Ψήνετε την καλαμποκόπιτα σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1/4.

13) Μόλις περάσει η 1 ώρα και το 1/4 βγάζετε την πίτα σας από τον φούρνο.

14) Αφήνετε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά.

15) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και κρυώσει η πίτα σας την κόβετε σε μικρά κομμάτια.

16) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένα αλλαντικά ( π.χ μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικα κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με μία σαλάτα.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης