Σπιτικές παστελαριές Σύρου

Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά ) ( Μερίδες: 15 ) ( Σκεύος: 1 ταψί διαστάσεων 43 χ 33 εκ. ) |
500 γραμ. ξερά σύκα
Υλικά ( για την γέμιση ) Υλικά ( για το ράντισμα ) Σαντιγί ή φύλλα δάφνης ( προαιρετικά για το γαρνίρισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ-λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά για την γέμιση.
2) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. 3) Πλένετε καλά τα σύκα σας. 4) Ανοίγετε με ένα μαχαίρι κάθε σύκο στην μέση σε 2 κομμάτια. 5) Γεμίζετε με μία κουταλιά από την γέμιση σας κάθε σύκο ( τα μισά ). 6) Σκεπάζετε με τα άλλα μισά σύκα την γέμιση του κάθε σύκου. 7) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. 8) Ακουμπάτε τα γεμισμένα σύκα σας στο ταψί. 9) Τοποθετείτε το ταψί με τα γεμισμένα σύκα σας στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα. 10) Ψήνετε τα σύκα σας για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 11) Μόλις περάσουν τα 10-15 λεπτά και ροδίσουν τα σύκα σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε 12) Ακουμπάτε το ταψί με τα σύκα σας στον πάγκο εργασίας. 13) Ραντίζετε τα σύκα σας με ούζο ή λικέρ μαστίχας. 14) Σερβίρετε και γαρνίρετε με σαντιγί ή φύλλα δάφνης ( προαιρετικά ). Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διατηρήσετε τα σύκα σας σε τσίγκινο κουτί μαζί με μερικά φύλλα δάφνης ( η δάφνη βοηθάει στην συντήρηση των σύκων και διώχνει την μούχλα ). 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ξερά σύκα με φρέσκα που θα τα ξεράνετε εσείς στον 3) Μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο εάν δεν θέλετε να τα σερβίρετε αμέσως. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να διατηρήσετε τις παστελαριές σας και εκτός ψυγείου σε καλά κλεισμένο δοχείο σε |
Καλή απόλαυση