Σπιτικές καραμέλες βουτύρου

Written by on 13/11/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 18-20 λεπτά )
( Μερίδες: 80-100 κομμάτια )
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο, λιωμένο
2 1/4 φλιτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1/8 κουτ. γλ. αλάτι
1 φλιτζ. τσαγ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού ή μέλι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ( 425 γραμ. )
1 κουτ. γλ. βανίλια
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά λιώνετε το βούτυρο ή σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30
δεύτερα.

2) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε και ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλάτι.

3) Συνεχίζετε προσθέτοντας το σιρόπι καλαμποκιού ή το μέλι.

4) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.

5) Προσθέτετε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.

6) Ανακατεύετε ξανά συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.

7) Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η θερμοκρασία της καραμέλας να φτάσει στους 245 βαθμούς μετρώντας την
με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

8) Όταν φτάσει η θερμοκρασία της καραμέλα σας στους 245 κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

9) Προσθέτετε την βανίλια.

10) Βουτυρώνετε 1 ταψί 22 εκ.

11) Ρίχνετε το μείγμα σας σε αυτό.

12) Αφήνετε να κρυώσει καλά.

13) Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα σας το χαράζετε σε μικρά τετραγωνάκια ξεφορμάροντας το από το ταψί.

14) Ακουμπάτε το μείγμα σας σε ένα ξύλο κοπής.

15) Βυθίζετε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό για εύκολο κόψιμο.

16) Κόβετε το μείγμα σας σε μικρά τετραγωνάκια.

17) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε κακάο σε σκόνη ή καφέ μέσα στην καραμέλα σας και να αλλάξετε την
γεύση.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι και να κάνετε τις καραμέλες σας αλμυρές.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Relax In Time

20:00 21:59









 



Current show

Relax In Time

20:00 21:59