Σπιτικές γαρίδες τεμπούρα

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 4-6 )
Υλικά ( για την τεμπούρα )
4 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
170 γραμ. σόδα, παγωμένη

Υλικά ( για τις γαρίδες )
8 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από το κέλυφος
Αλάτι & πιπέρι
Κορν φλάουρ ( για το πασπάλισμα )
Σπορέλαιο ( καλαμποκέλαιο- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα )

Υλικά ( για το σερβίρισμα )
Σαλάτα λάχανο, καρότο, μαρούλι, κάπαρη
Λίγη σόγια σος ( σε ένα μπολάκι ) + λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις γαρίδες σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

2) Χαράζετε τις γαρίδες σας με ένα κοφτερό μαχαίρι στις ράχες τους.

3) Γυρίζετε από την άλλη μεριά και χαράζετε τις γαρίδες σας σε 5 σημεία της ράχης τους.

4) Σε ένα μπολ βάζετε αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι και την σόδα.

5) Ανακατεύετε όλα τα υλικά σας με ένα σύρμα.

6) Πασπαλίζετε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και κορν φλάουρ.

7) Ανακατεύετε καλά να απλωθούν καλά τα υλικά στις γαρίδες σας.

8) Βουτάτε τις γαρίδες στην τεμπούρα.

9) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε λάδι.

10) Αφήνετε το λάδι να κάψει.

11) Μόλις κάψει το λάδι σας ρίχνετε τις γαρίδες.

12) Αφήνετε τις γαρίδες σας να τηγανιστούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

13) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα οι γαρίδες σας τις αφαιρείτε από το τηγάνι με την βοήθεια μιας
τρυπητής κουτάλας.

14) Στρώνετε σε μια πιατέλα ένα απορροφητικό χαρτί.

15) Ακουμπάτε τις γαρίδες σας στο απορροφητικό χαρτί.

16) Σερβίρετε τις γαρίδες σας σε πιάτα και συνοδεύετε βάζοντας σε ένα μπολάκι σόγια σος πασπαλίζοντας την
με λίγο σουσάμι και ( προαιρετικά ) σαλάτα λάχανο, καρότο, μαρούλι, λίγη κάπαρη έως συνοδευτικό.

Καλή επιτυχία…

Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τις γαρίδες σας σε άλλο ένα μπολάκι με μαγιονέζα ή με καυτερή σάλτσα
τσίλι και μπούκοβο.

2) Επίσης μπορείτε να συνοδέψετε τις γαρίδες σας με βρασμένο ρύζι.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης