Σπιτικά χινκάλι

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Μερίδες: 50-60 )
Υλικά ( για την ζύμη )
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό

Υλικά ( για την γέμιση )
1 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι
Αλάτι & πιπέρι
Φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση ( για την γέμιση )
1) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σας.

2) Πλένετε καλά τον κόλιανδρο και τον ψιλοκόβετε.

3) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.

4) Ανακατεύετε και ζυμώνετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας και να προκύψει ένα
μείγμα.

5) Αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε την ζύμη σας.

Εκτέλεση ( για την ζύμη και το τελείωμα των χινκάλι σας )
1) Σπάτε το αυγό σας σε ένα μικρό μπολάκι.

2) Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το νερό, το σπασμένο αυγό και το αλάτι.

3) Ανακατεύετε και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να προκύψει ένα εύπλαστο ζυμάρι.

4) Μόλις προκύψει ένα εύπλαστο ζυμάρι το αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 5-10 λεπτά.

5) Όταν περάσουν τα 5-10 λεπτά και ξεκουραστεί το ζυμάρι σας το βγάζετε από την λεκάνη και το
ακουμπάτε σε έναν πάγκο εργασίας.

6) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το ζυμάρι σας σε μικρότερα κομμάτια.

7) Αλευρώνετε καλά τον πάγκο εργασίας και με την βοήθεια ενός πλάστη, παίρνετε ένα-ένα τα
κομμάτια σας και τα ανοίγετε σε μεγάλα στρογγυλά φύλλα ( να μπορεί να μαζευτεί κάθε φύλλο σαν
πουγκί ).

8) Μόλις τελειώσετε με όλο το ζυμάρι και σχηματίσετε όλα τα στρογγυλά φύλλα με ένα κουτάλι
παίρνετε ποσότητα γέμισης από αυτήν που φτιάξατε και την τοποθετείτε στο κέντρο κάθε ζυμαριού.

9) Ξεκινάτε να μαζεύετε τις άκρες κάθε φύλλου μέχρι να σχηματίσετε πουγκιά.

10) Όταν τελειώσετε με όλα τα πουγκιά σας τα αφήνετε στην άκρη και βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό.

11) Μέσα στην κατσαρόλα με το νερό προσθέτετε αλάτι.

12) Τοποθετείτε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και την αφήνετε το νερό σας να ζεσταθεί.

13) Όταν βράσει και ζεσταθεί το νερό σας τοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα ένα-ένα τα πουγκιά σας
με το στόμιο του πουγκιού από κάτω.

14) Αφήνετε τα πουγκιά σας να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.

15) Όταν αρχίσουν τα πουγκιά σας να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού με την βοήθεια μίας
τρυπητής κουτάλας τα βγάζετε από το νερό.

16) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα, βγάζετε από την κατσαρόλα και τα ακουμπάτε
στην πιατέλα.

17) Σερβίρετε σε πιάτα.

Καλή επιτυχία…

Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον κιμά σας με ψιλοκομμένο, βρασμένο κοτόπουλο ή
μπέικον ή ζαμπόν ή λουκάνικα ή άλλο είδος αλλαντικού.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας τυριά της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μία σάλτσα κόκκινη ή άσπρη και να την περιχύσετε επάνω στα
χινκάλι σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα χινκάλι σας με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με κιμά σόγιας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε πικάντικα τα χινκάλι σας προσθέτοντας μέσα στην γέμιση σας
καυτερές πιπεριές ή μπούκοβο ή τσίλι ή καυτερή πάπρικα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα χινκάλι σας με καυτερή πάπρικα ή τρούφα μανιταριών.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον κιμά με γέμιση από βρασμένο φρέσκο σπανάκι ή άλλα
βρασμένα και σοταρισμένα χορταρικά.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης