Προσαρμογή

Written by on 18/11/2021

image_print

Προσπαθώντας να βιώσω ξανά την χαμένη αθωότητα, βρίσκομαι μέσα σε στενά χαρακώματα, γεμάτα πάντα με όντα που τρέχουν συνεχώς. Είναι τόσο εύθραυστα αλλά μπορούν και ελίσσονται ανάμεσα στα συρματοπλέγματα γύρω τους και εγώ παρατηρητής μένω και τους κοιτώ. Τι κάνω εδώ; Μήπως έχω χαθεί;

Χάνω τον προσανατολισμό μου, την συγκέντρωση μου. Κάθε μέρα, όλο και πιο συχνά. Όλοι οι δρόμοι του μυαλού μου οδηγούν στο παρελθόν, στον χαμένο παράδεισο που αναζητώ, αλλά δεν έχω πια τον χάρτη. Έχει ξεθωριάσει, έχει απαλειφθεί.Καιρός να βρω άλλο μονοπάτι.

Πώς θα καθαρίσω το μυαλό μου; Τα όντα γύρω μου συνεχίζουν να τρέχουν. Δεν τους φτάνω. Μακάρι να μπορούσα να κλέψω λίγο χρόνο, για εμένα, για εσένα…Δεν προλαβαίνω.

Προσπαθείς να με περιμένεις μα δεν γίνεται να σε κρατώ στην πίσω θέση ενώ έχεις κόψει εισιτήριο για μπροστά. «Θα τα πούμε όταν βρω χρόνο», ίσως τη στιγμή που ο χρόνος θα είναι σύμμαχος μας, ίσως την στιγμή που θα τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Όπως το ορμητικό ρεύμα της θάλασσας δεν σταματά , όπως τα αυτοκίνητα στις μεγάλες λεωφόρους κινούνται συνεχώς, όπως η ζωή προχωράει, έτσι και εγώ οφείλω να ακολουθήσω την φυσιολογική πορεία του χρόνου. Μέσα στα χαρακώματα καλούμαι να εγκλιματιστώ στο τώρα. Για να μην κατοικώ στην στασιμότητα, για να μην καταφτάνω νωρίτερα από ότι πρέπει.

Δεν θα βρω ποτέ τον προορισμό που έψαχνα, τώρα πια το ξέρω. Και αν ο δρόμος που βαδίζω είναι πρωτόγνωρος για εμένα , δεν θα ξεχάσω τα σημάδια φωτός που με κρατάνε εντός πορείας.

Οι καιροί αλλάζουν, όλα εξελίσσονται ραγδαία και εγώ μέσα στα χαρακώματα παλεύω να προσαρμοστώ, με τον δικό μου τρόπο. Κάθε μέρα, όλο και πιο συχνά τα καταφέρνω. Ο παράδεισός μου είναι πια η ελπίδα. Την κρατώ σφιχτά σαν φυλαχτό, να μην σβήσει όπως πρώτα.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Bed Time Stories

00:00 02:00

 Current show

Bed Time Stories

00:00 02:00