Πέντε video clips που πρέπει να δεις

Written by on 04/09/2020

Πολλοί μουσικοί καλλιτέχνες όταν κυκλοφορούν καινούρια κομμάτια δεν μπορούν να αρκεστούν μόνο στον ανεβαστικό ρυθμό ή στους ποιητικούς γεμάτους νόημα στίχους και μας χαρίζουν ακόμα πιο ωραία μουσικά βίντεο ,τα οποία κρύβουν μηνύματα, ή έχουν ως απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του ακροατηρίου.
Ας δούμε κάποια video clips που δημιουργήθηκαν για να κλέψουν τις εντυπώσεις.

1. blink-182 – Stay Together For The Kids

Οι blink-182, είναι το συγκρότημα συνώνυμο της νοσταλγίας και των εφηβικών χρόνων .Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου όταν ακούς “pop-punk”. Στις αρχές του 2000 ,το συγκρότημα κυκλοφορεί το τέταρτο album, με τίτλο Take Off Your Pants And Jacket ,το οποίο κατάφερε να πουλήσει 350,000 αντίγραφα την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.Το τραγούδι” Stay Together For The Kids” , με 67.467.677 εκ. προβολές στο youtube έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο video clip του.

Αναλύοντας το video clip, βλέπουμε πως το γκρεμισμένο σπίτι στο οποίο βρίσκονται, αντικατοπτρίζει όλα τα σπίτια που έχουν διαλυθεί από τις συνεχείς εντάσεις που οδηγούν σε διαζύγιο. Το αντίκτυπο των τσακωμών καθρεφτίζετε στα αγανακτισμένα πρόσωπα των εφήβων που προσπαθούν να κατευνάσουν των θυμό τους .Βίντεο σαν αυτό σου δείχνουν πως στην ζωή φυσικά θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά τουλάχιστον δεν είσαι μόνος ή ο μόνος που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.

2. Avenged Sevenfold – The Stage

Το 2016 ,οι Avenged Sevenfold κυκλοφορούν το έβδομο album τους με τίτλο The Stage, το οποίο διέφερε από τα υπόλοιπα καθώς όλα τα κομμάτια του δίσκου είχαν μεγαλύτερη έκταση .Συνολικά, το album διαρκεί 73 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Κατάφερε να ανεβεί στο νούμερο 4 της λίστας του Billboard στις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, ενώ ήταν υποψήφιο για Grammy ,στην κατηγορία Best Rock Song. Το βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού “The Stage” σίγουρα αξίζει τις 37.244.644 εκ. προβολές του.

Το βίντεο επικεντρώνεται σε ένα κουκλοθέατρο ,όπου παρουσιάζει τους ανθρώπους ως μαριονέτες που χειραγωγούνται από κάποιον δυνατότερο και εστιάζει στις στιγμές που οι άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται (σε πολέμους ή μάχες) από την αρχή της ιστορίας τους.Η παράσταση προβάλλεται για ένα βαρβαρικό κοινό, που ψυχαγωγείται με την βια που βλέπει.”Δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτά τα απαίσια πράγματα ο ένας στον άλλο” λέει μιλώντας για το video clip ο τραγουδιστής των A7X ,M.Shadows.

3. Melanie Martinez – Mrs. Potato Head

Η Melanie Martinez κυκλοφορεί το 2015 το πρώτο της album Cry Baby ,το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία . Ο δίσκος ακολουθεί την μορφή μιας ιστορίας, δηλαδή πρέπει να ακούσεις σε όλα τα κομμάτια για να καταλάβεις το νόημα.Το ίδιο συμβαίνει και με τα video clips τα οποία σκηνοθετεί η ίδια. Τον Φεβρουάριο του 2017, βραβεύτηκε με πλατινένιο δίσκο , αφού πουλήθηκαν 1 εκατομμύρια αντίγραφα του άλμπουμ συνολικά (ψηφιακά,CD,κασέτες,βινύλια).
Όλα τα video clips της κρύβουν ένα δυνατό νόημα και οι 112.746.912 προβολές του τραγουδιού “Mrs. Potato Head” μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό.

Στο βίντεο η τραγουδίστρια (cry baby) παρακολουθεί τηλεοπτικές διαφημίσεις για ξανθές περούκες και χάπια διατροφής, τα οποία αργότερα δοκιμάζει και στον εαυτό της . Στην τηλεόραση βλέπει την Μrs.Potato head να υποβάλλεται σε πολλές αισθητικές επεμβάσεις, επειδή της το ζήτησε ο σύζυγος της. Η εν λόγω χειρουργική επέμβαση έχει αποτύχει και έχει καταστρέψει τη φυσική της ομορφιά .Η Mrs. Potato Head συνειδητοποιεί ότι ήταν όμορφη χωρίς τις πολυάριθμες αισθητικές επεμβάσεις της και ότι προσπαθούσε να συμμορφωθεί με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. Στο τέλος,o σύζυγος της την αφήνει για μια άλλη γυναίκα και βλέποντας αυτη την εξέλιξη η τραγουδίστρια αφαιρεί τις δικές της «βελτιώσεις» από το σοκ.Μέσω του βίντεο , η Melanie Martinez αμφισβητεί τα παραδοσιακά στερεότυπα ομορφιάς με τον πιο δυνατό τρόπο.

4. Badflower – The Jester

Οι ανερχόμενοι Badflower κυκλοφορούν το 2019 το δεύτερο τους album με τίτλο “ok,i’m sick”,που καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στα chatrs.Το album μπορεί να σε ταξιδέψει σε ένα emotional rollercoaster με ροκ ρυθμούς και πολύ δυνατούς στίχους. Σίγουρα αξίζουν περισσότερη αναγνώριση. Ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου είναι το “Τhe jester” που έχει φτάσει στο νούμερο ένα στο Billboard Mainstream Rock Charts και το video clip που το συνοδεύει είναι ακόμα πιο όμορφο ,φτάνοντας στις 3.661.227 εκ. προβολές στο youtube.

Το βίντεο ταυτίζεται περισσότερο με ένα μάθημα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας, καθώς παρουσιάζει έναν άστεγο ο οποίος είναι κοινωνικά απομονωμένος και προκαλεί φόβο σε άλλους ανθρώπους, εξ’αιτίας του απεριποίητου παρουσιαστικού του. Ζητιανεύει στους δρόμους αλλά παράλληλα ζητάει την αλλαγή προς το καλύτερο για τον κόσμο μας. Οι περαστικοί τον χτυπούν και τον χλευάζουν ,αλλά εκείνος συνεχίζει να προσπαθεί για την αλλαγή. Βρίσκει ένα σκύλο και ξοδεύει τις λιγοστές του οικονομίες για να του προσφέρει τροφή και ο σκύλος τον ευχαριστεί με την αγάπη και την συντροφιά του. Σύντομα καταλαβαίνει πως ο σκύλος χάθηκε και όταν βρίσκει τους ιδιοκτήτες του,τον επιστρέφει αλλά αρνείται να δεχτεί την χρηματική αμοιβή. Είχε αρκεστεί στην καλή του πράξη και ένιωθε καλά μόνο με αυτήν. Μιλάμε δηλαδή για μια προτροπή για καλές πράξεις.

5. I Prevail – Every Time You Leave( ft. Delaney Jane)

Το 2019 , οι I Prevail ,πιο δυνατοί από ποτέ μετά από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κάποια μελή του συγκροτήματος (οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα), κυκλοφορούν το δεύτερο album τους με τίτλο “Trauma”. Hταν το τέταρτο άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, ενώ το πρώτο του single, ” Breaking Down “, χτύπησε το top 10 του chart Billboard Mainstream Rock Songs ,τον Μάιο του 2019. Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Grammy για το Best Rock Album και το τραγούδι ” Bow Down ” ,έλαβε υποψηφιότητα για την κατηγορία Best Metal Performance. Το album φανερώνει μια σκοτεινή πλευρά ,κρύβοντας όμως μια λωρίδα φωτός. Με δυνατούς στίχους και δυνατά video clips με νόημα. Ένα από αυτά είναι το τραγούδι “Every Time You Leave”.

To βίντεο είναι αρκετά συναισθηματικό και συγκινητικό .Ρίχνει μια προσεκτική, σκληρή και ανησυχητική ματιά στις δυσκολίες και τα τραύματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και οι οικογένειες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και των δύο πλευρών του πολέμου. Δείχνει επίσης τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον θάνατο μέσα στον πόλεμο . Έχει έναν ελαφρώς φεμινιστικό τόνο αφού παρουσιάζει και την δύναμη της γυναίκας στον πόλεμο. Παράλληλα ,φανερώνει τα αισθήματα ανθρωπιάς που μπορεί να κυριαρχούν και στις πιο εμπόλεμες καταστάσεις .Προσπαθεί μέσω των σκληρών εικόνων να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να κατευνάσει τα εχθρικά και ρατσιστικά αισθήματα που υπάρχουν.

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show