1

Οι δισκογραφικές κυκλοφορίες του Ιανουαρίου

Καλή Χρονιά σε όλους. Ευτυχισμένο το 2022, και γεμάτο με πολλές και πολύ όμορφες μουσικές δημιουργίες. Μπήκαμε στον 1ο μήνα του 2022, και όπως είχαμε τονίσει σε όλα τα άρθρα της προηγούμενης χρονιάς, η καλή μουσική δεν σταματά να αναπαράγεται, ανεξάρτητα από τη κρίση που περνάμε όλο αυτό το καιρό. Όπως και το 2021 που είχαμε πολλούς καλλιτέχνες να κυκλοφορούν τις καινούργιες τους μουσικές, έτσι και το 2022 θα έχουμε αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν καινούργιες μουσικές δουλειές τους μέσα στη νέα χρονιά. Αλλά πάμε να δούμε μαζί τους δίσκους που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

The Weeknd – Dawn FM

Πρόκειται για τον επερχόμενο 5ο προσωπικό δίσκο για τον The Weeknd, ο οποίος επανέρχεται μετά από το πολύ πετυχημένο After Hours που κυκλοφόρησε το 2020. Το Dawn FM θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιανουαρίου, με το πολύ σπουδαίο Take My Breath να είναι και το lead single αυτού του άλμπουμ.

Elvis Costello & The Imposters – The Boy Named If

Πρόκειται για την 26η δισκογραφική δουλειά για τον πολύ σπουδαίο Βρετανό καλλιτέχνη, ο οποίος επανέρχεται μετά από 2020, και το Hey Clockface που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά. Το The Boy Named If θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου, με πρώτα singles το Magnificent Hurt, και το Paint The Red Rose Blue.

Magnum – The Monster Roars

2 χρόνια μετά από το The Serpent Rings (2020), το θρυλικό hard rock συγκρότημα από το Burmingham επανέρχεται με το The Monster Roars, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου, και θα αποτελέσει το 22ο της πολύ σπουδαίας τους καριέρας. Τα singles του άλμπουμ είναι το ομότιτλο The Monster Roars, το I Won’t Let You Down, και το No Steppin’ Stones.

The Lumineers – Brightside

Θα αποτελέσει τη 4η δισκογραφική δουλειά για τους Αμερικανούς indie folkers, οι οποίοι επανέρχονται μετά από το III που κυκλοφόρησε το 2019. Το Brightside θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου, με lead singles το ομότιτλο Brightside, το Big Shot, και το A. M. Radio.

Aurora – The Gods We Can Touch

Η πολύ σπουδαία και ταλαντούχα τραγουδίστρια από τη Νορβηγία, επιστρέφει δισκογραφικά μετά από 3 χρόνια, και το A Different Kind Of Human (Step 2) (2019). Το The Gods We Can Touch θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιανουαρίου, και θα αποτελέσει τη 3η της προσωπική δισκογραφική δουλειά. Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ, συμπεριλαμβάνονται και τα singles: Exist For Love, Cure For Me, Giving In To Love, & Heathens.

Jethro Tull – The Zealot Gene

Όπως και το 2021, έτσι και το 2022 επιφυλάσσει σπουδαίες δισκογραφικές επιστροφές. Και μία από αυτές είναι των θρυλικών Jethro Tull, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από 19 χρόνια, όταν και κυκλοφόρησαν το χριστουγεννιάτικο The Jethro Tull Christmas Album (2003), και με κανονικό άλμπουμ μετά από 23 χρόνια, όταν κυκλοφόρησαν το J-Tull Dot Com. Το The Zealot Gene θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου, και θα αποτελέσει το 22ο άλμπουμ στην ιστορία τους. Lead singles του άλμπουμ είναι το Shoshana Sleeping, αλλά και το Sad City Sisters.

 MØ – Motordrome

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός από τη Δανία, επανέρχεται μετά από 4 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα μετά από το Forever Neverland που κυκλοφόρησε το 2018. Το Motordrome θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου, και θα αποτελέσει το 3ο προσωπικό της άλμπουμ. Σ’ αυτό το άλμπουμ, συμπεριλαμβάνονται και τα singles που κυκλοφόρησαν: Live To Survive, Kindness, Brad Pitt, & Goosebumps.

Madrugada – Crimes At Midnight

Μια εξίσου πολύ σπουδαία δισκογραφική επιστροφή για το 2022, είναι και αυτή των Madrugrada, οι οποίοι επέστρεψαν στην ενεργό δράση τέλη του 2018, έπειτα από τη διάλυσή τους το 2008. Και με την επιστροφή τους, και την πετυχημένη επετειακή περιοδεία τους το 2019 για τα 20 χρόνια Industrial Silence, ήταν το αμέσως επόμενο να κυκλοφορήσουν νέα μουσική, και κατά συνέπεια νέο άλμπουμ. Το Crimes At Midnight θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου, το οποίο θα διαδεχθεί το ομώνυμο Madrugada (2008), και θα αποτελέσει το 6ο άλμπουμ στη καριέρα τους. Τα lead singles του άλμπουμ είναι: Nobody Loves You Like I Do, Dreams At Midnight, The World Could Be Falling Down, & Exctasy.

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης