Μηλόπιτα
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ) ( χρόνος ψησίματος: 55-60 λεπτά ) ( μερίδες: 10 ) |
210 γραμ. ( 1,5 κούπα ) αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 90 γραμ. βούτυρο 250 γραμ. ( 1 κούπα και 2 κουταλιές ζάχαρη ) Για την επικάλυψη: Για την γέμιση: |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο σε κυβάκια. 2) Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μας να γίνουν ψίχουλα 3) Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος ( 30χ15 ). 4) Απλώνουμε το μισό μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος ( 30χ15 ) ή στο ταψί. 5) Απλώνουμε τα μισά μήλα σε φέτες. 6) Πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα καστανή ζάχαρη και 7) Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα του αλευριού πάνω από τα μήλα. 8) Στο μούλτι ή μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και τις 9) Περιχύνουμε με το μισό μείγμα αυτό την μηλόπιτα. 10) Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. 11) Περιμένουμε 10 λεπτά. 12) Διακοσμούμε την μηλόπιτα με τις υπόλοιπες ροδέλες από τα μήλα που 13) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα από την ζάχαρη και το 14) Περιχύνουμε την μηλόπιτα με το άλλο μισό μείγμα που μας είχε 15) Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ( αντιστάσεις ). 16) Ψήνουμε για ( 55-60 λεπτά ) να ροδίσει η επιφάνεια της. 17) Την βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. 18) Σερβίρουμε ( εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ). 19) Διατηρείτε για 3-4 μέρες σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. |
Καλή απόλαυση