Κρέπες

Υλικά Συνταγής
2 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1¼ φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Συμβουλές

  • Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει, έτσι όταν το αναμείξετε με τα υπόλοιπα υλικά δεν θα σβολιάσει το μείγμα.
  • Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, διαφορετικά οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

Αικατερίνη Συμφέρη