1

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μουστάρδα

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά )
( προετοιμασία: 10-15 λεπτά )
2 στήθη κοτόπουλο
5 μανιτάρια φρέσκα ( προαιρετικά )
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μουστάρδα
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ( για το σοτάρισμα )
Ξερό βασιλικό
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά και κόβετε το στήθος από το κοτόπουλο σε κύβους.

2) Σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα και από τις
δυο πλευρές.

3) Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ( προαιρετικά μανιτάρια
σε φέτες ).

4) Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5) Προσθέτετε την μουστάρδα.

6) Τέλος την κρέμα γάλακτος.

7) Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα.

8) Πριν κατεβάσετε από την φωτιά ρίχνετε το βασιλικό.

9) Σερβίρετε με πένες ή ρύζι.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης