Ισπανική ομελέτα ψητή

Υλικά ( χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( 240 θερμίδες ανά μερίδα )
( Μερίδες: 8 )
625 γραμ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
250 γραμ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες ( το άσπρο μέρος )
250 γραμ. κουνουπιδάκια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
8 αυγά
1 3/4 φλ. άπαχο γάλα
1 κουτ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα ( προαιρετικά για το πασπάλισμα )
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
Αλάτι & πιπέρι
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κουταλάκια τριμμένο τυρί σένταρ, άπαχο
2 φύλλα δυόσμο ( για διακόσμηση )
Εκτέλεση
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό πάνω στην φωτιά βάζετε τις
καθαρισμένες πατάτες και τις βράζετε για 10 λεπτά.

2) Μόλις βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.

3) Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε τις πατάτες σας.

4) Στην συνέχεια καλύπτετε τις πατάτες σας με τα κομμένα πράσα, τα
κουνουπιδάκια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το λιωμένο σκόρδο.

5) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας και τα ανακατεύετε με το γάλα, και το
μαϊντανό.

6) Αλατοπιπερώνετε.

7) Ρίχνετε το μείγμα σας πάνω από τα λαχανικά.

8) Καλύπτετε το μείγμα σας με τις φέτες της ντομάτας και το τυρί.

9) Ψήνετε την ομελέτα σας σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να
ροδίσει από πάνω.

10) Μόλις ψηθεί η ομελέτα σας την βγάζετε από τον φούρνο και
περιμένετε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε.

11) Σερβίρετε, πασπαλίζετε ( προαιρετικά ) με λίγη πάπρικα και
διακοσμείτε με 2 φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία..

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης