Η ταινία του Μπόνγκ Τζούν-χο με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, που θα συζητηθεί.

Μια συνεργασία που ενδόμυχα περιμέναμε και δεν το ξέραμε….έρχεται στην μεγάλη οθόνη.

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία της κορεάτικης ταινίας Παράσιτα, η οποία εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και σάρωσε τα Όσκαρ, ο σκηνοθέτης Bong Joon Ho βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να υλοποιήσει το επόμενο project του.

Το «Mickey7» θα βασιστεί στο μυθιστόρημα του Edward Ashton, το οποίο, να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν έχει καν κυκλοφορήσει. Θα εκδοθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αλλά ο σκηνοθέτης γνωρίζει ήδη για αυτό εδώ και λίγο καιρό. Όταν διάβασε το προσχέδιο πριν τις γιορτές, συναντήθηκε με ηθοποιούς που βρίσκονται στα 30s τους και είναι στην πρώτη γραμμή. Ο Robert Pattinson, εντυπωσίασε τον Bong Joon Ho και ένιωσε ότι είναι ιδανικός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την ταινία, παρά μόνο λίγα λόγια για την πλοκή του βιβλίου του Αστον το οποίο εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου παράγονται κλώνοι για να εκτελούν ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διαστημικές υποχρεώσεις.

Μια πρώτη ματιά στο σενάριο, μας, πρόκειται για έναν αναλώσιμο υπάλληλο σε μία επανδρωμένη αποστολή που έχει σταλθεί στον παγωμένο πλανήτη Niflheim για να τον αποικίσει. Όταν έρχεται η στιγμή για μία τρομερά επικίνδυνη, έως και αυτοκτονική αποστολή στον πλανήτη, το πλήρωμα στέλνει τον Mickey. Κάτι πάει στραβά,εκέινος με κάποιο τρόπο ζει, για να επιστρέψει και να ανακαλύψει ότι η αποικία τον έχει ήδη αντικαταστήσει με τον Mickey8. Τώρα ο Mickey7 πρέπει να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να σώσει και την διαστημική αποικία, έχοντας αναγεννηθεί με την μνήμη του να παραμένει άθικτη.

Οι όροι της συμφωνίας, το γιατί ήταν ο επίλεκτος για αυτή η θέση και όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την ταινία που περιμένουμε με ανυπομονησία, μας κλείνουν το μάτι και μας δίνουν ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Λαμβάνοντας όμως υπόψιν προηγούμενες δουλείες του Τζουν-χο είναι αβέβαιο εάν το σενάριο θα αποτελέσει πιστή αντιγραφή του βιβλίου του Αστον και συνεπώς γνωρίζουμε κατά πόσο θα παραλλάξει αρκετά σημεία στην ταινία του. Μέχρι στιγμής η ταινία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και ακόμα δεν γνωρίζουμε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Περιμένουμε νεότερα και σαφώς την ανακοίνωση της επίσημης ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Νένα Ευθυμιάδου.