Η γυναίκα που λιποθυμά κάθε φορά που βρίσκει κάποιον ελκυστικό

Μια μητέρα αποφεύγει την οπτική επαφή με τους άνδρες επειδή πάσχει από μια σπάνια εγκεφαλική διαταραχή που την κάνει να καταρρέει κάθε φορά που βλέπει κάποιον που θεωρεί ελκυστικό.

Αυτό προκαλεί τη ξαφνική παράλυση των μυών το οποίο μπορεί να προκληθεί από οποιοδήποτε έντονο συναίσθημα, όπως θυμός, γέλιο και φόβος.

Ο Kirsty Brown, 32 ετών, από το Northwich, Cheshire, έχει διαγνωστεί με καταπληξία – η πάθηση σχετίζεται συνήθως με τη ναρκοληψία, μια διαταραχή του ύπνου και οι κρίσεις αυτές συνήθως διαρκούν λιγότερο από δύο λεπτά. “Είναι τόσο ντροπιαστικό. Κάποια στιγμή ήμουν για ψώνια και είδα κάποιον εμφανίσιμο και τα πόδια μου λύγισαν. Χρειάστηκε να στηριχτώ στον ξάδερφό μου! Όταν βλέπω κάποιον που μου αρέσει, τα πόδια μου λυγίζουν και έτσι προσπαθώ να μην βρίσκομαι σε καταστάσεις όπου κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ή προσπαθώ να κρατήσω χαμηλά το βλέμμα για ασφάλεια…”, λέει η ίδια.

Αυτό μπορεί να της συμβεί πολλές φορές τη μέρα, και μάλιστα έχει φτάσει τις 50 κρίσεις μέσα σε ένα 24ωρο. 

Είπε: “Θεωρώντας ότι είναι μια διαταραχή του ύπνου, δεν κοιμόμαστε πολύ και όταν το κάνουμε δεν είναι βαθύς ύπνος, οπότε αν είμαι πραγματικά κουρασμένη, έχω περισσότερες κρίσεις. Μπορεί για παράδειγμα να ταραχτώ από το ύψος της σκάλας στο σπίτι μου και να μου συμβεί. Προσπαθώ να μετακομίσω σε ένα νέο σπίτι που δεν έχει σκάλες για να μην έχω αυτό το φόβο”.

Πηγή