1

Ένα Ναύπλιο.

Σήκω Έχει υπέροχη μέρα σήμερα !
Έλα , σήκω !
Σήμερα δεν έχει πρωινό στο μπαλκόνι. Πάμε να πάρουμε πρωινό δίπλα από τις βοκαμβίλιες .Θέλω να σε φωτογραφίσω δίπλα σε αυτές. Πάμε να χαμογελάσουμε δίπλα σε αυτές.Πάμε να διεκδικούμε ο ένας τον άλλον δίπλα σε αυτές .Πάμε να γεμίσουμε στιγμές .
Αυτήν θα την ανακαλύψουμε, με μια βολτούλα ρομαντική, τρέχοντας ή με το ποδήλατο .Στάσου ακριβώς στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και κάνε μια αργή περιστροφή 360 μοιρών κοιτώντας τα αναπαλαιωμένα κτίριά της σε αυτές .Πάμε να δώσουμε πνοή στο Σάββατο.
Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου.

Έναν Αύγουστο.
Σε ένα παγκάκι δίπλα στην θάλασσα.Μια βόλτα που θα ξεκινήσει από το πρωί,μονάχα με μια φωτογραφική μηχανή. Να πάμε για ένα καφέ στη παραλία κοιτώντας αγκαλιά την θάλασσα και η ηρεμία της να κάνει την στιγμή ακόμα πιο μοναδική ! Να γελάμε ! Να γελάμε πολύ ! Να φλερταρουμε ! Μετά τον καφέ , να συνεχίσουμε την βόλτα ! Να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε τα πάντα ! Στενά και ιστορία ! Έπειτα να κάτσουμε στα πανέμορφα σοκάκια για φαγητό ! Εκείνα τα εντυπωσιακά στενά με τις βοκαμβίλιες ! Να παίζουμε σαν εραστές !
Απέναντι ο ένας από τον άλλον και να παίζουμε αυτό το παιχνίδι όπως μόνο εμείς ξέρουμε ! Μετά να πάμε ξανά στη παραλία. Να δούμε το ηλιοβασίλεμα. Να ακούμε τον ήχο της θάλασσας και ο ουρανός να φλέγεται.
Και όταν πέσει η νύχτα … Να πάρουμε ένα μπουκάλι κρασί και να ανέβουμε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης !Να κοιτάζουμε τις φωτογραφίες που βγάλαμε !Πάρε ένα μπουκάλι σαμπάνια και δύο ποτήρια και ας ανεβουμε στο Παλαμήδι με το αυτοκίνητο! Αν το κάστρο είναι ανοικτό, προχωρησε μέσα και καθισε στο πίσω μέρος του (κοντά στα σκαλιά), που βλέπει στην Αρβανιτιά.Να γινόμαστε ένα με θεα όλη την πόλη !
Τον έρωτα θα τον ζήσεις στο Ναύπλιο Τον έρωτα τον βρίσκεις στο Ναύπλιο, στα στενά της πόλης μου! Σε ένα βλέμμα. Σε ένα χαμόγελο μέσα σε αυτά. Ταξιδιάρικες συζητήσεις στα σκαλιά του Παλαμηδίου καθώς ο ήλιος δύει τόσο όμορφα. Με ένα ροζέ κρασί. Με ένα ποτήρι που θα πίνουμε και οι δυο…
Στις ερωτευσιμες καθισιές μας στην παραλία της πόλης. Με τα πανέμορφα σοκάκια.
Με τα όμορφα νεοκλασικά σπίτια , τα υπέροχα μπαλκόνια , τις ξύλινες πόρτες… Η μυρωδιά του Ναυπλίου μαγευτική σε κάθε σημείο .Στο Ναύπλιο , στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδος!
Θέλω να μάθω τα πάντα για σένα!

Θέλω να μάθω τι μουσική ακούς. Θέλω να μάθω ποια είναι τα όνειρα σου! Θέλω να μάθω για τα παιδικά σου όνειρα… Τα μέρη που έχεις ταξιδέψεις. Τα μέρη που θες να ταξιδέψεις. Για τη οικογένεια σου! Για την δουλειά σου! Για τα αγαπημένα σου φαγητά! Γιατί δεν ζούσα πριν σε γνωρίσω. Γιατι δεν ζούσες πριν ειδωθουμε.. Γιατί η ζωή μου τώρα ξεκινάει! Σε παίρνω αγκαλιά. Χαμογέλασε μου, ανατριχιάζει το είναι μου! Εκείνη η πλευρά μου που είχε ξεχάσει και η ίδια ότι υπάρχει! Χαμογέλασε μου! Η πόλη κοιμάται! Κοντεύει 5 το πρωί!
Κατέβα !!
Άφησε στο σεντόνι ότι σε πληγώνει , άφησε το κινητό, το ρολόι … Όλα! Δεν θέλω τίποτα να μας αποσυντονίζει! Αστους να μας ψάχνουν στα τηλέφωνα! Δεν με ενδιαφέρει! Μονάχα, Πιάσε το χέρι μου και ας γυρίσουμε όλη την πόλη αγκαλιά! Μονάχα εγώ και εσυ!Ας ζήσουμε την πιο όμορφη νύχτα μέχρι την επόμενη! Ας γεμίσουμε και αλλα στενά με αναμνήσεις μας!! Ας ζήσουμε τον έρωτα μας με τρόπο ακατανόητο στους άλλους ! Ας κάτσουμε στα σκαλιά του Δημαρχείου πίνοντας τζιν !! Κατέβα…. Θέλω να γυρίσουμε σπίτι μετά την Ανατολή του ηλίου! Οι δείχτες του ρολογιού δείχνουν 5 παρά 10… Μην αργείς !! Η Ανατολή πλησιάζει! Δεν έχουμε πολύ χρόνο !Σε περιμένω…Με μια μεγάλη αγκαλιά.
Υποσχεσου ότι ο χρόνος μας μαζί θα είναι γεμάτος ρομαντικά σαββατοκύριακα! Γιατί είμαστε μαζί, ερωτευμένοι και αυτό από μόνο του είναι αρκετό, για να γιορτάζουμε την κάθε μας μέρα!

Γραφει και Φωτογραφιζει η ΑνναΜαρια Συνιορακη