Φάβα, με την κλασική συνταγή!

Written by on 07/09/2020

image_print
Υλικά
Για το μαγείρεμα
2 φλυτζάνες φάβα
νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά αλάτι
Για το σερβίρισμα
λάδι
μαϊντανό
ψιλοκομμένο κρεμμύδι κατά βούληση…
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα, την ξεπλένουμε και την βάζουμε σε κρύο νερό να βράσει.Μόλις πάρει βράση και βγάλει μπόλικο αφρό, την σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και την ξεπλένουμε.Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 4 φλυτζάνες νερό , το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και το λάδι. ΔΕΝ βάζουμε τώρα το αλάτι.

Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού (Η κουζίνα μου έχει μέχρι το 9 διαβάθμιση στα μάτια και χαμηλώνω στο 5 ή 6).Όταν σχεδόν εξαντληθεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο….(μoυ πήρε σήμερα άλλες 5 φλυτζάνες εκτός από τις 4 πρώτες).ΔΕΝ την ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα γιατί αλλιώς “τσικνώνει”. Όταν πια έχει χυλώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι.

Αν δεν μας αρέσει να είναι κοκκώδης η αίσθηση που θα αφήνει στο στόμα, την αλέθουμε ή στο διαβολάκι ή μέσα στην κατσαρόλα με το mini primmer.Πάντως καλό είναι να μην είναι εντελώς βελουτέ κατά τη γνώμη μου (σ’ άλλους αρέσει σαν κρέμα).Την σερβίρουμε σε δοχείο που να αντέχει την θερμοκρασία της και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου (ακόμη κι αν είναι ελαφρά νερουλή, μέχρι να κρυώσει στερεοποιείται).

Βάζουμε σε κάθε πιάτο την ποσότητα που θέλουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό .Περιχύνουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59