Σπιτική λαδοπεταχτή Θεσσαλίας

Written by on 20/01/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει )
( Βαθμοί ψησίματος: 200 )
( Μερίδες: 16 )
250 γραμ. τυρί φέτα
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 αυγά
Αλάτι
Νερό ( χλιαρό )
Εκτέλεση
1) Σε ένα τρίφτη μέσα σε μία λεκάνη, τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σας.

2) Σπάτε τα αυγά σας σε ένα μικρό μπολ και με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα χτυπάτε καλά να
διαλυθούν οι κρόκοι.

3) Σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίχνετε το αλεύρι σας.

4) Μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι προσθέτετε το αλάτι.

5) Συνεχίζετε προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τα σπασμένα και χτυπημένα αυγά σας και λίγο-λίγο το νερό.

6) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ή ενός κουταλιού ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να
προκύψει ένας χυλός μέτριος ούτε πολύ πηχτός.

7) Μόλις προκύψει ένας μέτριος χυλός τον αφήνετε στην άκρη για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.

8) Όταν περάσει η 1/2 ώρα και ξεκουραστεί ο χυλός σας αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί.

9) Ρίχνετε μέσα τον χυλό σας και τον στρώνετε καλά με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης σε
όλο το ταψί.

10) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.

11) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας.

12) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε την πίτα σας στους 200 βαθμούς στην μεσαία σχάρα
για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

13) Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά ροδίσει και πάρει η πίτα σας ένα χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την
πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί.

14) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την πίτα σε κομμάτια.

15) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε την πίτα σας στην διάρκεια του σερβιρίσματος με
ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού ή δυόσμου.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην πίτα πολύχρωμες πιπεριές.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να
κάνετε την πίτα σας πικάντικη.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην πίτα ψιλοκομμένα μανιτάρια της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα σας με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλα είδη λαχανικών
( π.χ τριμμένα κολοκύθια, κολοκύθα τριμμένη, ντομάτες κ.α.λ ).

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην πίτα σας λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μπέικον ή σαλάμι αέρος ή πάριζα ή μορταδέλα ή ζαμπόν.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με άλλα είδη τυριών
( π.χ ανθότυρο, μυζήθρα, blue cheese, ροκφόρ κ.α.λ ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59