Σπιτικά τζαλέτια Κερκυραϊκά

Written by on 15/01/2022

image_print
( Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά )
( Μερίδες: 6-7 )
Υλικά
330 γραμ. καλαμποκάλευρο
120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 ml χυμός πορτοκαλιού
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
300 ml νερό
80 γραμ. σταφίδες μαύρες
Ελαιόλαδο ( για το τηγάνισμα )
Μέλι ( για το σερβίρισμα )
Κανέλα ( για το σερβίρισμα )
Φυλλαράκια δυόσμου ή μαϊντανού ( προαιρετικά για το γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τις σταφίδες και το χυμό πορτοκαλιού.

2) Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

3) Μόλις ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σας προσθέτετε σταδιακά το νερό.

4) Όταν προσθέσετε όλο το νερό συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο
μείγμα.

5) Σκεπάζετε τον χυλό με μία πετσέτα ή μεμβράνη.

6) Αφήνετε τον χυλό σας σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρά για 30-35 λεπτά.

7) Μόλις περάσουν τα 30-35 λεπτά και φουσκώσει ο χυλός σας βγάζετε την πετσέτα ή την μεμβράνη από την
λεκάνη και τηγανίζετε τα τζαλέτια σας.

8) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει καλά.

9) Μόλις κάψει καλά το ελαιόλαδο σας ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το χυλό σας.

10) Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά τα τζαλέτια σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

11) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από την μία πλευρά και κάνουν φουσκάλες τις γυρίζετε και από την
άλλη πλευρά με την βοήθεια μίας λαβίδας και τις αφήνετε να χρυσίσουν.

12) Όταν χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζετε από το τηγάνι με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας.

13) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα και ακουμπάτε τις τηγανίτες σας μέχρι να απορροφήσει το
χαρτί όλα τα περιττά λύπη του.

14) Σερβίρετε σε πιάτα περιχύνοντας με μέλι και γαρνίρετε προαιρετικά με δυόσμο ή μαϊντανό.

15) Τέλος πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας ή κακάο σκόνη.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε ξηρούς καρπούς
( π.χ φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια κ.α.λ ) και να τα πασπαλίσετε πάνω στις τηγανίτες σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μαύρες σταφίδες με σταφίδες ξανθές.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σιρόπι έτοιμο της αρεσκείας σας
( π.χ σοκολάτα, φράουλα, βύσσινο, κεράσι κ.α.λ. ).

5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σαντιγί ή με φρούτα εποχής ή γλυκό του κουταλιού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show











Current show