Πένες με ροκφόρ, μπρόκολο και κεφαλογραβιέρα

Written by on 11/06/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 15-17 λεπτά )
( Μερίδες: 4-6 )
500 γραμ. πένες
250 γραμ. μπλε τυρί, της αρεσκείας σας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1/3 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά βάζετε αλάτι.

2) Αφήνετε το νερό να βράσει και να κοχλάσει και ρίχνετε τα ζυμαρικά σας ( πένες ).

3) Αφήνετε τα ζυμαρικά σας ( πένες ) να βράσουν.

4) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο.

5) Δύο λεπτά πριν βράσουν οι πένες ρίχνετε το μπρόκολο.

6) Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά ( ίσα-ίσα να μαλακώσει το μπρόκολο ).

7) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε μία λεκάνη στραγγίζετε τις πένες με το μπρόκολο.
( Κρατώντας ένα ποτήρι νερό από το βράσιμο ).

8) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί.

9) Μόλις ζεσταθεί το λάδι σας ψιλοκόβετε και προσθέτετε τα κρεμμύδια σας.

10) Σοτάρετε τα κρεμμύδια σας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.

11) Μόλις μαραθούν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια σας προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

12) Αλατοπιπερώνετε και στην συνέχεια προσθέτετε το νερό που είχατε κρατήσει στην άκρη.

13) Βράζετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

14) Μόλις δέσει ελαφρώς η σάλτσα προσθέτετε το ροκφόρ ( θρυμματισμένο ).

15) Ανακατεύετε καλά.

16) Αποσύρετε από την φωτιά.

17) Προσθέτετε τις πένες με το μπρόκολο μέσα στην σάλτσα σας.

18) Συνεχίζετε με τον μαϊντανό και την κεφαλογραβιέρα.

19) Ανακατεύετε απαλά.

20) Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

21) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με κουνουπίδι.

2) Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την κεφαλογραβιέρα με κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

3) Εάν δεν δένει η σάλτσα σας μπορείτε σε ένα μπολ να διαλύσετε 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και να
το προσθέσετε στην σάλτσα για να δέσει καλύτερα.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59