Αυγά μάτια με παστουρμά
Written by Θεοφανώ Νακίδου on 26/01/2021
”..ένα μερακλίδικο πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες ,ως πρωινό ή κυρίως γεύμα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο χάλκινο σφυρήλατο σκεύος, το οποίο ψήνει απίστευτα το υλικό μας, καθώς αυτό, επιτυγχάνεται, και με την διαδικασία ψησίματος σε καυσόξυλα ή τζάκι!..”
Υλικά : |
250 γρ παστουρμά (από ράχη ή μπριζόλα) 6 χωριάτικα αυγά 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο αλάτι,πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό |
Εκτέλεση: |
Σε ένα σαγανάκι, βάζουμε το βούτυρο να κάψει καλά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μεγάλες φέτες παστουρμά που έχουμε κόψει με το χέρι. Τις γυρίζουμε να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά χωρίς να διαλυθούν οι φέτες. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού ανοίγουμε 6 λακκούβες και σπάμε ένα ένα τα αυγά. Αλατοπιπερόνουμε. |
( μπορείτε να μου στέλνετε τα σχόλιά σας και τις απορίες σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb)